Abdullah bin Abdul-Asad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abdullah bin Abdul-Asad (Arab:بن عبد الأسد‎ عبد الله) yaiku salah sawijining Sahabat Nabi Muhammad. Jeneng pepake yaiku Abdullah bin Abdul Asad al-Makhzumi, misuwur kanthi jeneng Abu Salamah, dheweke nandhang tatu sajroning perang Uhud lan dadi salah sawijining wong kang mati syahid. Abu salamah uga disusoni dening Thaubiyah, kang uga tau nyusoni Muhammad.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Dheweke bebarenga karo garwane yaiku Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah minangka sahabat lkang pisanan nganut agama Islam. Kekarone nduweni anak papat, yaiku Salama, Umar, Zainab, lan Durra. Sawise wafate Abdullah bin Abdul-Asad, Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah krama karo Nabi Muhammad. Abu Salamah tau melu hijrah ing Ethiopia, dheweke dikenal amarga kendelé lan kapinterane nunggang jaran.

Cithakan:Panganut Islam pisanan