Anas bin Malik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Anas bin Malik bin Nadar al-Khazraj (Arab:العربية) - lair: 612-wafat:709/712) - iku Sahabat Nabi Muhammad SAW.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Anas bin Malik asal saka Bani an-Najjar lan minangka anak saka Ummi Sulaim. Wiwit cilik panjenengané nglayani kaperluan Nabi Muhammad SAW, saéngga tansah bebarengan karo Rasulullah. Amarga tansah bebarengan karo Rasulullah, panjenengané ngapalaké akèh hadis.

Sawisé wafaté Nabi Muhammad, Anas bin Malik lunga lan manggon ing Damaskus lan banjur menyang Basrah. Panjenengané mèlu sawetara pertempuran kanggo mbéla Islam. Panjenengané dikenal minangka sahabat Nabi Muhammad SAW sing umuré paling dawa.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anas_bin_Malik&oldid=834046"