Khadijah binti Khuwailid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bagian dari serial Islam
Muhammadwives.png
Ummu al-Mu'minin
Para istri Muhammad

Khadijah binti Khuwailid

Sawdah binti Zam'ah

Aisyah binti Abu Bakar

Hafshah binti Umar

Zaynab binti Khuzaymah

Hindun binti Abi Umayyah

Zaynab binti Jahsy

Juwayriyah binti Harits

Ramlah binti Abu Sufyan

Shafiyah binti Huyay

Maymunah binti al-Harits

Maria binti Syama’un

Khadijah binti Khuwailid (Bahasa Arab:خديجة, Khadijah al-Kubra[1]) (watara taun 555/565/570 – 619/623) yaiku garwa pisanan Nabi Muhammad. Khadijah yaiku seapik-apiké wanita ahli swarga kaya kang disabdakake deéing Rasulullah, “ seapik-apiké wanita ahli swarga yaiku Maryam binti Imran lan Khadijah binti Khuwailid.” [1] Khadijah yaiku wanita pertama kang atine kesiram keimanan lan dikhususke Allah kanggo menehi keturunan kanggo Rasulullah Shallallahu alaihi wassalam. Dheweke wanita pertama kang dadi Ummahatul Mukminin, sarta melu ngrasakake pirang-pirang kesusahan ing fase awal jihad nyebarake agama Allah kanggo manungsa.[2]

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Jeneng jangkepé yaiku Khadijah binti Khuwailid bin Asad bin Abdul Uzza bin Qushai..

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Khadijah al-Kubra, anak wadon saka Khuwailid bin Asad lan Fatimah binti Za’idah, saka kabilah Bani Asad saka suku Quraisy. Dheweke wanita as-Sabiqun al-Awwalun.[2]

Khadijah urip lan gedhé ing lingkungan Suku Quraisy lan lair saka keluarga terhormat ing 15 taun sakdurunge Taun Gajah, sahingga akeh pemuda Quraisy kang kepengin nglamar. Sakdurunge rabi karo Rasulullah, Khadijah nate rabi ping pindho. Garwa pertama Khadijah yaiku Abu Halah at-Tamimi, kang sedo kanthi ninggalake bandha akeh, uga jaringan perniagaan kang amba lan berkembang. Garwa sing kepindho yaiku Atiq bin Aidz bin Makhzum, kang sedo uga kanthi ninggali bandha akeh lan perniagaan. Kabeh mau ndadekake Khadijah wong paling sugih ing kalangan suku Quraisy.

Wanita Suci[sunting | sunting sumber]

Sayyidah Khadijah dikenal kanthi paraban wanita suci sakawit nikahane karo Abu Halah lan Atiq bin Aidz amarga kautaman akhlak lan sifat terpujine. Amarga iku, ora heran menawa kalangan Quraisy menehake penghargaan arupa penghormatan kang dhuwur kanggo dheweke.

Bandha akeh ndadekake Khadijah tetep dagang. Tapi, Khadijah merlokake bantuwan saka wong liya. Amarga ora mungkin menawa dheweke kudu lunga nggawa barang dagangan tumuju Yaman ing musim atis lan Syam ing musim panas. Kahanan mau nyebabke Khadijah golek karyawan kang bisa njaga amanah kanggo bandha lan dagangane. Karyawane nrima upah lan bagiyan sesuai karo kesepakatan. Kanthi modal kemampuan intelektual lan cemerlane pikiran kang didukung pengetahuan dhasar babagan bisnis lan kerja sama, Khadijah bisa milih wong-wong sing bisa dijak bisnis. Saka iku, Khadilah bisa nuju sukses.

Nikah[sunting | sunting sumber]

Khadijah nikah karo Muhammad ing umur 40 taun. Banjur nglairake anak mbarep nalika umur 43 taun (Laire Qasim ibnu Muhammad), disusul Zainab, Ruqayyah, Ummu Kultsum, Fatimah, dan Abdullah (nalika umure Khadijah 56 taun.[3]

Wafat[sunting | sunting sumber]

Khadijah séda ing umur 65 taun lan wektu iku Rasulullah umure 50 taun. [4] Suwene 13 taun sakwise nembe rasulullah nikah karo 5 wanita Quraisy, 4 wanita saka kabilah arab liya, sarta sijine saka bani Israel.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.shalihah.com, diaksés tanggal 17 Juli 2011.
  2. ^ a b (id)blog-indonesia.com, diaksés tanggal 17 Juli 2011.
  3. ^ (id)kini2u.com, diaksés tanggal 17 Juli 2011.
  4. ^ (id)cahayamuslimah.com, diaksés tanggal 17 Juli 2011.


[id:Khadijah binti Khuwailid]]