Abdurrahman bin Auf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abdurrahman bin Auf (basa Arab: عبد الرحمن بن عوف, lair 10 taun sawise Taun Gajah – wafat 652 nalika umur 72 taun) yaiku salah sawijining sahabat Nabi Muhammad SAW kang misuwur. Dheweke yaiku salah siji saka wolung wong pisanan (As-Sabiqunal Aw-Walun) kang nampa agama Islam, yaiku rong dina sawise Abu Bakar.

Abdurrahman bin Auf asale saka Bani Zuhrah. Salah sawijining sahabat Nabi liyane, yaiku Sa'ad bin Abi Waqqas, yaiku ipene. Abdurrahman uga garwa saka sedulur tunggal ibu Utsman bin Affan, yaiku anak wadon saka Urwa bint Kariz (ibu Utsman) karo garwa kapindhone.

Kaum muslimin umume nganggep yen Abdurrahman yaiku salah saiji saka Sepuluh Wong kang Dijamin Mlebu Swurga.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. A Restatement of the History of Islam and Muslims, pada website Al-Islam.org
  2. The Origins and Early Development of Shi`a Islam, hal. 58-079