20th Century Fox

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
20th Century Fox Film Corporation
Jenis Parusahan film; subsidiari News Corporation
Industri Film
Didirikan 1914
Kantor pusat Century City, Los Angeles, California, Amérika Sarékat
Tokoh penting Jim Gianopoulos, Direktur Utama
Pemilik Flag of Australia News Corporation
Induk Fox Filmed Entertainment (News Corporation)
Situs web foxmovies.com
foxstudios.com

20th Century Fox, cekakan saka Twentieth Century Fox Film Corporation, iku salah siji studio film utama, dumunung ing Century City, California, Amérika Sarékat, persis ing sisih kuloné Beverly Hills. Studio iki minangka anak parusahan News Corporation, konglomerat media sing dikuwasani déning Rupert Murdoch.

Parusahan iki minangka asil saka panggabungan loro parusahan, Fox Film Corporation diadegaké déning William Fox ing taun 1914, lan Twentieth Century Pictures, diwiwiti taun 1933 déning Darryl F. Zanuck, Joseph Schenck, Raymond Griffith lan William Goetz.

Distribusi televisi[sunting | sunting sumber]

20th Television dikhususaké kanggo divisi distributor, sauntara kuwi 20th Century Fox Television dikhususakaé kanggo studio.

Logo lan musik khas[sunting | sunting sumber]

Logo 20th Century Pictures, didesain déning Emil Kosa, Jr, arupa 3 baris tembung, "20th", "CENTURY", lan "PICTURES Inc", sing diwangun saka cadhas utawa logam kanthi tembung kang "ditumpuk-tumpuk", semono uga diukir larikan mbaka larikan. Tembung "20th" ukuran gedhé lan sisané ukuran cilik. Panggung bunder kaya struktur dumunung ing ngisor tumpukan tembung lan ana sotoran lampu. Logo 20th Century Fox, diluncuraké 28 Desember 1934, bebarengan karo 20th Century Pictures, kanthi jeneng "FOX" nggantèkaké tembung "PICTURES Inc".

Musik khas 20th Century Fox dirancang déning Alfred Newman.


Daftar film[sunting | sunting sumber]

Gedung Fox Plaza di Los Angeles, Amérika Sarékat
*:domain publik

1920an[sunting | sunting sumber]

1930an[sunting | sunting sumber]

1940an[sunting | sunting sumber]

1950an[sunting | sunting sumber]

1960an[sunting | sunting sumber]

1970an[sunting | sunting sumber]

1980an[sunting | sunting sumber]

1990an[sunting | sunting sumber]

2000an[sunting | sunting sumber]

2010an[sunting | sunting sumber]

TBA[sunting | sunting sumber]


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • Custen, George F., Twentieth Century's Fox: Darryl F. Zanuck and the Culture of Hollywood; New York: BasicBooks, 1997; ISBN 0-465-07619-X

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=20th_Century_Fox&oldid=826988"