James Cameron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
James Cameron
James Cameron.jpg
James Cameron, tahun 1986
Asma wiyosan James Francis Cameron
Miyos 16 Agustus 1954 (umur 60)
Kapuskasing, Ontario, Kanada
Sisihan Sharon Williams (1978-1984)
Gale Anne Hurd (1985-1989)
Kathryn Bigelow (1989-1991)
Linda Hamilton (1997-1999)
Suzy Amis (2000-)
Tiyang sepuh Phillip Cameron
Shirley Cameron
James Cameron

James Cameron utawi ingkang gadhahi asma James Francis Cameron inggih punika sutradara, produser film, panyerat crita, lan editor saking Kanada ingkang lair ing Kapuskasing, Ontario, ing tanggal 16 Agustus 1954. Putra saking Samira (prawat, seniman) lan Philip Cameron (insinyur) inggih punika ageng ing Chippawa, Ontario lan sekolah ing Stamford Collegiate School ing Niagara Falls. Piyambakipun inggih punika atheis. James Cameron ageng ing Amerika. Cameron lan kulawargi punika pindhah ing Brea, California ing umur 17 taun. Cameron nate sekolah ing Fullerton College jurusan Fisika, saderengipun ing pungkasan pindah ing basa Inggris, ananging piyambakipun medal ing taun 1974. Sasampunipun punika, Cameron nate nyambut damel dados sopir truk lan dados panyerat, saderengipun debut ing donya film ing taun 1977.

Cameron nate krama kaping 5. Asma-asma mantan garwanipun inggih punika Sharon Williams (1978-1984), Gale Anne Hurd (1985-1989), Kathryn Bigelow (1989-1991), Linda Hamilton (1997-1999), lan Suzy Amis ingkang dipunnikahi ing taun 2000. Cameron gadhahi putri saking Linda Hamilton, kalih putra lan setunggal putri saking Suzy Amis. Piyambakipun inggih punika anggota saking NASA Advisory Council lan Mars Society. Cameron gesangipun ing Malibu, California.

Penghargaan James Cameron[sunting | sunting sumber]

  1. Bradbury Award : Science Fiction and Fantasy Writers of America.
  2. Academy Awards : Best Film Editing, Best Picture (Titanic).
  3. Golden Globe Award : Best Drector (Titanic).
  4. Academy Award : Best Picture, Best Director, Best Film Editing (Avatar).
  5. Golden Globe Award : Best Picture, Best Director (Avatar).
  6. 1998 : The Honorary Degree of Doctor of Fine Arts dari Carleton University.
  7. 1998 : The Honorary Degree of Doctorate dari Brock University.
  8. 1998 : The Honorary Degree of Doctorate of Laws dari Ryerson University, Toronto.
  9. 1999 : The Honorary Degree of Doctor of Fine Arts dari California state University, Fulerton.
  10. 2004 : The Honrary Degree of Doctor dai University of Southampton. [1]

Film James Cameron[sunting | sunting sumber]

Panulis:

  1. Battle Angel (2011)
  2. Avatar (2009)
  3. Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
  4. Titanic (1997)
  5. Strange Days (1995)
  6. True Lies (1994)
  7. Alien IV? (1994)
  8. Terminator 2: Judgment Day (1991)
  9. The Abyss (1989)
  10. Aliens (1986)
  11. Rambo: First Blood Part II (1985)
  12. The Terminator (1984)
  13. Xenogenesis (1978)

Direktor

  1. Battle Angel (2011)
  2. Avatar (2009)
  3. Aliens of the Deep (2005)
  4. Ghosts of the Abyss (2003)
  5. Titanic (1997)
  6. T2 3-D: Battle Across Time (1996)
  7. True Lies (1994)
  8. Terminator 2: Judgment Day (1991)
  9. The Abyss (1989)
  10. Aliens (1986)
  11. This Time It’s War (1985) (V)
  12. The Terminator (1984)
  13. Piranha Part Two: The Spawning (1981)
  14. Xenogenesis (1978)[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 13September 2011)
  2. ^ (id)wanttoknowit.com(dipuntinglai tanggal 13 September)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Cameron&oldid=837368"