Columbia Pictures

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Columbia Pictures
Columbia Pictures Industries, Inc.
Jenis Subsidiari
Industri Film
Didirikan Los Angeles, California, Amerika Serikat (Mei 1919 CBC Film, ganti jeneng dadi Columbia Pictures, wiwit 1924)
Kantor pusat Culver City, California, USA
Pemilik Swasta (1919-1926)
Publik (1926-1982)
Coca-Cola Co. (1982-1987)
Columbia Pictures Entertainment, Inc. (1987-1989)
Sony (1989-kini)
Induk Columbia TriStar Motion Picture Group
Situs web www.sonypictures.com

Columbia Pictures Industries, Inc. yaiku perusahaan saka Amérika Sarékat kang mrodhuksi film lan acara tivi.[1] Yaiku bagéyan Columbia TriStar Motion Picture Group, kang diduwèni Sony Pictures Entertainment.[1] Sony Pictures yaiku bagian perusahaan Sony saka Jepang.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Sadurungé perusahaan iki dimulai, Cohn-Brandt-Cohn Film Sales yaiku studio film kang dikembangaké déning Harry Cohn.[1] CBC Film Sales diadegé nalika taun 1919 déning Harry Cohn, Jack Cohn lan Joe Brandt.[1] Bradnt kuwi présidèn pisanan CBC Film Sales kang tugasé bagian pangadolan lan distribusi saka Hollywood, dibantu Harry Cohn lan Jack Cohn.[1] Akèh studio-mènèhi anggaran dhuwur.[1]

Nalika taun 1924, Harry Cohn njabat dadi présidèn.[2] Wiwit kuwi organisasi kasebut dijenengké "Columbia Pictures Industries, Inc.".[2] Organisasi iki tugasé mproduksi film-film saka Hollywood.[2] Salah siji tugasé yaiku bekerja bareng Walt Disney Productions.[2] Lan uga ngedol film kang wis digawé.[2]

Ing Pungkasan era 1930-an, Columbia Pictures ngedegaké Screen Gems dadi studio animasi film kartun unggulan, Krazy Kat, Scrappy, The Fox and the Crow lan Li'l Abner.[2]

Nalika perusahaan iki mandeggé panganggoan merk Screen Gems, perusahaan iki uga mproduksi acara kartun.[2] Ing taun 1948, perusahaan iki netepaké jeneng Screen Gems kanggo jaringan produksi tivi.[2] Ing era 1950-an, perusahaan iki mandegge serial mini.[2] Perusahaan iki tambah maju ing saben taun.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Columbia Pictures(31 Oktober 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)Columbia Pictures(31 Oktober 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Columbia_Pictures&oldid=831623"