Brad Pitt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brad Pitt
Brad Pitt Palm Film Festival.jpg
Brad Pitt
Asma wiyosan William Bradley Pitt
Miyos 18 Desember 1963 (umur 50)
Shawnee, Oklahoma, Amerika Serikat
Taun aktif 1987–samenika
Sisihan Jennifer Aniston (2000–2005)
Angelina Jolie (2005–sekarang)

William Bradley "Brad" Pitt (lair ing Shawnee, Oklahoma, Amerika Serikat, 18 Desember 1963; umur 50 taun) inggih menika aktor saking Amerika Serikat ugi dados prodhuser film lan aktivis bidhang sosial.[1] Pitt sampun pikantuk kalih nominasi kagem Penghargaan Academi lan sekawan nominasi Penghargaan Golden Globe.[1] Panjenenganipun dianggup dados salah satunggalipun tiyang jaler ingkang paling atraktif ing donya, satunggalipun label ingkang dipunparingi saking jagad media dhateng Brad Pitt.[1]

Wekdal alitipun[sunting | sunting sumber]

Pitt menika putranipun Jane Etta Hillhouse, ingkang nyambut damel dados konselor SMA lan William Alvin Pitt, ingkang kagungan usaha truk.[2] Pitt lair ing Shawnee, Oklahoma. Kaliyan sadherekipun Doug (lair 1966) dln Jullie Neal (lair 1969).[2] Sasampunipun Pitt lair, kulawarganipun pindhah dhateng Springfield, Missouri.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Pitt misuwur wiwit taun 1990-an sasampunipun dados aktor ing film Hollywood, ing antawisipun Interview with the Vampire taun 1994, lan film thriller Se7en taun 1995.[3] Brad Pitt nate pikantuk nominasi Academy Awards lan menang ing Golden Globe Awards, kekalihipun amargi film Twelve Monkeys taun 1996.[3] Pitt lajeng main ing film hit internasional Ocean's Eleven taun 2001 lan kaalih sekuelipun Ocean's Twelve taun 2004 lan Ocean's Thirteen taun 2007.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Study: Men With 'Cavemen' Faces Most Attractive to Women dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b c (en)Brad Pitt Filmography, Biography dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ a b c (en)Look Who Bagged Brad dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brad_Pitt&oldid=831444"