Toei Animation

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toei animation.jpg
Toei Animation Co., Ltd
東映アニメーション株式会社
Jinis Kabushiki gaisha
(Cithakan:Jasdaq)
Indhustri Studio animasi dan produksi
Diadegaké Flag of Japan.svg 23 Januari 1948
Cithakan:Bendera as 12 Juni 2000
Kantor pusat 2-10-5 Higashi Oizumi, Nerima, Tokyo 178-8567, Jepang
Tokoh wigati Tsutomu Tomari, Pengerusi
Hiroshi Takahashi, Presiden
Sing ndarbèni Toei Company, Ltd. (32%)
TV Asahi Corporation (14.29%)
Fuji Television Network, Inc. (7.14%)
Anak parusahan Tavac Co., Ltd.
Toei Animation Music Publishing Co., Ltd.
Situs wèb Situs resmi Toei Animation

Toei Animation (東映アニメーション Tōei Animēshon?) (Cithakan:Jasdaq) Yaiku jeneg salah sijiné studio animasi Jepang kang diduwèni dening perusahaan Toei Company. Studio animasi iki didegaké tahun 1956, lan awit iku Toei wis gawé pira-pira judul film animasi.

Film animasi pertama ing Toei Animation yaiku The White Snake Enchantress (Hakuja-Den, 1958), lan serial anime pertama ing studio iki yaiku Ookami Shonen Ken (1963). Ing tahun 1966, Toei Animation mulai produksi serial anime karya Shotaro Ishinomori, kayata Rainbow Sentai Robin, Kaizoku Ouji, Cyborg 009, lan Genshi Shounen Ryuu. Awit tahun 1972, Toei Animation produksi serial anime karya Go Nagai, kalebu Devilman, Mazinger Z, Cutey Honey, lan UFO Robot Grendizer.[1]

Studio iki sakdurungé dikenal kanti jeneng Toei Doga (東映動画 Tōei Dōga) nganti tahun 1998 sakdurungé ahiré mutusaké kanggo ngganti jeneng dadi Toei Animation.

Serial TV[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku daftar pira-pira serial animasi kang wis pernah diproduksi déning Toei


1960-an[sunting | sunting sumber]

1970-an[sunting | sunting sumber]

1980-an[sunting | sunting sumber]

1990-an[sunting | sunting sumber]

2000-an[sunting | sunting sumber]

Daftar film[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toei_Animation&oldid=867925"