Sailor Moon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox animanga/Other

Sailor Moon
Genre Romantis, Komedi, Shojo
Manga
Pretty Soldier Sailor Moon
Pengarang Naoko Takeuchi
Penerbit Cithakan:Bendera japanKodansha
Flag of the United States.svgTokyopop
Anime
Pretty Soldier Sailor Moon (SM, SM:R, SM:S, SM:Super S, SM:Sailor Stars)
Sutradara Jun'ichi Satoh, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
Studio Toei Animation
Jaringan Flag of Japan.svg TV Asahi
Flag of the United States.svg NBC
Flag of Indonesia.svg Indosiar (orisinal)
Ditayangkan March 07, 1992February 08, 2003
Gunggung episode 200 edisi spesial lainnya.
Portal Anime dan Manga

Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン Bishōjo Senshi Sērā Mūn, uga diarani Pretty Soldier Sailor Moon)yaiku salah sijine franchise moncer sing digawe dening Naoko Takeuchi.[1] Ceritane ngenani 5 cah wadon sing duweni kekuatan tata surya kanggo nglawan mungsuhe sing asale saka kegelapan.[1] Dheweke kabeh duweni tujuan nggoleki putri bulan lan kristal perak.[1]

Cerita cendhake[sunting | sunting sumber]

Salah sijine cah wadon saing nganggo klambi sailor ngoyak wong lanang sing nganggo jas utawa tuxedo, wong lanang kuwi ugi nganggo topeng.[2] Loro karone perang kanggo nggoleki Kristal Perak sing jebul digawa dening wong lanang mau.[2]

usagi sing kepikiran marang kepahlawanane Sailor-V, dheweke duwe niatan arep dadi pahlawan kaya jagoane.[2] Kekarepane kejabah rikala ketemu karo Luna sing nggawe dheweke malih dadi Sailor Moon.[2] Usahane nglawan pasukan jahat ora dhewekan, alon-alon Usagi nebemokake kanca anyar sing kalebu pengawal kerajaan bulan uga.[2] Wiwitane Sailor Moon duwe kanca papat kalebu Sailor-V sing jebul yaiku Sailor Venus, kepala pengawal kerjaan.[2] Banjur lakune cerita dheweke ketemu karo sailor liyane nganti ketemu anake saka masa depan, Chibiusa.[2]

Sawise akeh perang nganti nguripke meneh kekuwatan bintang dheweke kabeh, Sailor Moon ketemu karo sailor saka galaksi liya.[2]

Arep kabeh mungsuh sing dilawan jeneng-jenenge nganggo jeneng wulan kaya Half Moon, Dark Moon, Death Moon, lan sanese.[2] Saka kabeh kekuwatan sing jahat ngincer Kristal Perak sing jarene duweni kekuwatan sing ora bisa dikir-kira.[2]

Paraga Utama[sunting | sunting sumber]

Usagi Tsukino(月野 うさぎ Tsukino Usagi) yaiku bocah wadon sing gusa-grusu lan cengeng, nanging bisa malih dadi Sailor Moon, dheweke pahlawan sing mbela katresnan, kaleresan lan kaadilan.[1] Ana ing uripe dhek jaman biyen, dheweke dadi putri Serenity sing kasengsem marang pangeran bumi.[1] Nanging amerga nasib wong kaloro kuwi ora bisa dadi siji, banjur takdir nemokake meneh eong kaloro kuwi ing donya.[1]

Sailor Moon kuwi pahlawan nomer loro sing metu sawise Sailor-V, wiwitane wujud lan klambine Sailor Moon arep padha karo Sailor-V, nanginge sawise mlaku ana sing malih lan kekuwatabe tambah.[1] Tingkatane Sailor Moon bisa dideleng saka brose.[1] Pisanan wujude bunder, alon-alon maleh dadi kaya godhong waru lan pungkasane dadi kaya lintang.[1]

Mamoru Chiba (地場 衛 Chiba Mamoru?) yaiku pacare Usagi ing jaman sakdurungen.[1] Senajan dheweke bingung ngapa dheweke isih ajeg tresna marang bocah wadon sing ora bisa diarepake kuwi.[1] Rikala isih cilik, ujug-ujug dheweke kelingan senajan ora cetha.[1] Sawise wong tuwane seda merga kecelakaan, Endimion kelingan meneh nanging ora genep.[1] Salah sijine yaiku tembung “Kristal Perak”, saka tetembungan kuwi dheweke nggoleki kristal perak mawa malih dadi Topeng Tuxedo.[1]

Topeng Tuxedo wujude arep kaya Endimion.[1] Nganggo tuxedo perlrnte lan jubah ireng.[1] Paraga iki pisanan metu nyolong permata-permata sing dikira kristal perak. Nanging Sailor-V nyegah salah siji aksine.[1]

Endimion trensa marang bicah wadon saka bulan sing jenenge Serenity.[1] Perang antawise bulan lan buni amerga hawa jahat ndadekake tresnane kaloron iki bingung.[1] Ora disangka Endimion mati amerga prajurite dhewe sing wis dukuwasani hawa jahat.[1] Pengawale kaget lan ora bisa ngapa-ngapa.[1]

Ami Mizuno (水野亜美 Mizuno Ami?) Sailor Mercury. Sailor sing duwe elemen es sing bisa manfaatake kekuwatan ilmu pengetahuan.[1] Malihe dadi sailor nggawe dheweke dadi bisa ndelok luwih cetha.[1] Saben ana perang dheweke sing nemokake cara kanggo ngalahake ungsuhe.[1] Asline dheweke meneng-meneng tresna marang Topeng-Tuxedo sing isih misterius.[1] Ami Mizuno kancanan karo para Sailor lan Usagi sing ngewenehi arti beda ing uripe.[1] Biyen dheweke bocah sing seneng dhewekan lan ora kenal karo kancane.[1] Ibuke dhokter sing sibuk banget lan mung bisa nemoni ing wektu sing ora pas.[1] Bapake artis sing ora tau ketok wajahe.[1]

Rei Hino (火野レイ Hino Rei?) Pandita wadon sing nyatakake awake dhewe kuwat nanging asline dheweke rada kurang yen ngeling-eling jaman disik.[1] Bapake ora preduli karo awake lan mung ngewenehi hadiah rikala ulang tahun.[1] Jebul bapake lali karo anake.[1] Hadiah-hadiah kuwi saka ajudane bapake.[1] Karo nutup awak lan atine dheweke lunga nuju simbahe sing ana ing kuil kutha.[1] Saka simbahe dheweke ngrasa atine tentrem.[1] Dhasar kekuwatane saka geni lan bisa ngramal pepati.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj (id)Sailor Moon 1995-2000 (dipunundhuh tanggal 7 Agustus 2012)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)New Sailor Moon Anime to debut 2013 (dipunundhuh tanggal 7 Agustus 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sailor_Moon&oldid=865243"