Mangaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gōshō Aoyama, satunggaling mangaka

Mangaka (漫画家) inggih menika istilah Basa Jepang kanggé tiyang ingkang nggambar manga [1]. Mangaka kagungan padanan teges kalihan komikus. Nalika taun 2006, kinten-kinten wonten 3000 mangaka profesional ingkang nyambut damel wonten ing Jepang [2].

Dhaptar Manga-ka[sunting | sunting sumber]

Nama-nama ing alfabet ngginakaken susunan Barat (nama ngajeng saderengipun nama kulawarga); déné nama-nama wonten ing kanji dipunsusun miturut susunan Jepang (nama kulawarga sadèrèngipun nama ngajeng). Kathah nama-nama ingkang wonten ing dhaptar ngandhap menika ingkang kalebet nama samaran.

A[sunting | sunting sumber]

B[sunting | sunting sumber]

C[sunting | sunting sumber]

D[sunting | sunting sumber]

E[sunting | sunting sumber]

F[sunting | sunting sumber]

G[sunting | sunting sumber]

H[sunting | sunting sumber]

I[sunting | sunting sumber]

J[sunting | sunting sumber]

K[sunting | sunting sumber]

L[sunting | sunting sumber]

M[sunting | sunting sumber]

N[sunting | sunting sumber]

O[sunting | sunting sumber]

P[sunting | sunting sumber]

R[sunting | sunting sumber]

S[sunting | sunting sumber]

T[sunting | sunting sumber]

U[sunting | sunting sumber]

W[sunting | sunting sumber]

Y[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mangaka Jepang, (dipunakses tanggal 24 Februari 2013)
  2. ^ (id) Mangaka, (dipunakses tanggal 24 Februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangaka&oldid=837802"