Anime

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wikipe-tan

Anime (アニメ) (waca: a-ni-me, dudu a-nim) iku animasi khas Jepang, sing biasané duwé ciri nganggo gambar-gambar werna-warni sing nampilaké tokoh-tokoh jroning werna-werna lokasi lan crita, sing ditujokaké marang manék jInis penonton. Anime dipengaruhi gaya gambar manga, komik khas Jepang. Tembung anime tampil jroning wangun tulisan telung karakter katakana a, ni, me (アニメ) minangka basa serapan saka basa Inggris "Animation" sing dipocapaké "Anime-shon".


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anime&oldid=833409"