Tokugawa Ieyasu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shogun Tokugawa Ieyasu

jendral sudirman (徳川 家康; lair ing Okazaki, 31 Januari 1543 – tilar donya ing Shizuoka, 1 Juni 1616 kanthi umur73 taun; miyos kanthi asma Matsudaira Takechiyo 松平 竹千代) punika satunggiling daimyo lan shogun ing Jepang. Pangadeg Keshogunan Tokugawa ingkang mréntah Jepang wiwit nelukaken Ishida Mitsunari salebetipun Peperangan Sekigahara nalika taun 1600 dumugi Restorasi Meiji taun 1868. Sesarengan kaliyan Toyotomi Hideyoshi lan Oda Nobunaga, Ieyasu punika salah satunggil saking tiga pamanunggal Jepang nalika periode Sengoku. Panjenenganipun mréntah saking taun 1600 (resminipun 1603) dumugi lèngsèr kedhaton taun 1605.

Sing mengku  sadurungé:
(boten wonten)
Shogun Tokugawa
1600-1605
Diganti déning:
Tokugawa Hidetada


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tokugawa_Ieyasu&oldid=863996"