Daimos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Diamos.jpg
闘将ダイモス
(Toushou DAIMOS)
Brave Leader Daimos
200px
Daimos
Format Anime
Sing gawé Tadao Nagahama
Panulis Saburo Yatsude
Paraga Akira Kamiya
Miyuki Ueda
Hisashi Katsuda
Kazuyuki Sogabe
Yoko Kuri
Sing gawé téma musik Shunsuke Kikuchi
Lagu pambuka Tate! Toushou Daimos oleh Isao Sasaki dan Columbia Yurikago-Kai
Lagu panutup Erika no Ballade oleh Kumiko Kaori dan Masatake Okura
Komposer Shunsuke Kikuchi
Negara Flag of Japan.svg Jepang
Gunggung épisode 44
Prodhuksi
Durasi 30 menit per episode
Parusahan prodhuksi Sunrise, Toei Animation
Siaran
Saluran asli Flag of Jepang TV Asahi
Toei
Bendera Filipina MBS-4 (1982-83)
ABS-CBN (1987-88)
IBC-13 (1990-91)
SBN-21 (1996-97)
GMA-7 (1999-2000)
Flag of Polandia Polonia 1
Tayang perdhana 1 April 197827 Januari 1979

Toushou Daimos (闘将ダイモス Tōshō Daimosu?) yaiku serial anime katelu saka trilogi Super Robot karya Tadao Nagahama.

Kaloro serial liyane yaiku Choudenji Robo Combattler V lan Choudenji Machine Voltes V.[1]

Resensi[sunting | sunting sumber]

Sakwise kehancuran planet Barm, para penduduk planet Barm kang isih urip lung tumuju marang Bumi lan berusaha kanggo rembugan supaya isa urip bebarengan karo manusia Bumi. Ananging nalika, perundingan nalika dilakokake, Rion, pemimpin delegasi planet Barm mati, lan manungsa Bumi dituduh katut ing rajapati kasebut. Peristiwa iki marakake perang antarane makhluk planet Barm lan manungsa Bumi, lan penduduk Bumi amung isa ngandalikake robot Daimos kanggo nandingi teknologi perang mahkluk planet Barm.


Karater utama[sunting | sunting sumber]

Barm[sunting | sunting sumber]

  • Erika (pengisi suwara: Miyuki Ueda); Erika yaiku makhluk planet Barm. deweke nyenengi Kazuya lan duwe pengarep-arep Bram lan manungsa Bumi isa urip bebarengan kanthi damai.
  • Admiral Richter (pangisi suawra: Osamu Ichikawa); yaiku komandan pasukan perang Bram lan kakang saka Erika. Deweke sengit banget marang manungsa Bumi kang dianggepn wis mateni bapakne.
  • Margarette (pangisi suwara: Miyoko Aso); Deweke yaiku penjaga lan pangasuh Erika. deweke sayang banget Erika lan gelem nglakokake apa wae kanggo nglindungi Erika.
  • Shogun Balbas (pangisi suwara: Shozo Iizuka); deweke yaiku salah siji jendral perang Barm lan arupa anak buah saka Richter.
  • Shogun Raiza (pangisi suwara: Kazuko Yanaga); Wadon iki yaiku anak buah Richter kang patuh banget marang komandane. Deweke uga njabat minangka salah siji jendral perang Barm.
  • Jendral Olban
  • Kanselir Geroiyer
  • Jendral Rion
  • Aizam (pengisi suwara: Makio Inoue)
  • Melby
  • Garny Halleck (pangisi suwara: Hiroya Ishimaru)

Bumi[sunting | sunting sumber]

  • Kazuya Ryuuzaki (pengisi suwara: Akira Kamiya); Kazuya yaiku tokoh utama sajrone cerita iki. deweke yaiku pilot saka robot Daimos. Ketemune karo tokoh Erika gawe deweke berjuang demi kedamaian dunya supaya deweke lan Erika isa dadi siji maneh.
  • Kyoushiro Yuuzuki (pengisi suwara: Kazuyuki Sogabe); Kyoushiro yaiku kanca saka Kazuya. deweke yaiku pawongan ahli pedang lan uga pilot saka pesawat Galver FX-II.
  • Nana Izumi (pengisi suwara: Yoko Kuri); deweke yaiku anak wedok saka Dr. Izumi. deweke arupa rival cinta Erika sajrone ngrebutake Kazuya. deweke uga kerep mbantu Kyoushiro ngendalikake pesawat Galver FX-II.
  • Shin'ichiro Izumi (pengisi suwara: Hisashi Katsuda); sakwise matine Dr. Ryuuzaki, Dr.Izumi mengambil alih tugas Dr. Ryuuzaki minangka pemimpin Daimobic.
  • Sakamori Miwa (pengisi suara: Tamio Ouki); Miwa yaiku salah siji pemimpin militer pertahanan bumi kang mengeneke kabehane alien supaya supaya dipateni.
  • Isamu Ryuzaki (pengisi swuara: Shozo Iizuka); Deweke yaiku pendiri laboratorium Daimobic lan pencipta Daimos. Dr. Ryuuzaki mati nalika kedadeyan pertempuran antarane manungsa bumi karo makhluk planet Barm.
  • Cairo-kun (pengisi suara: You Inoue); Kairokun yaiku salah sijine robot cilik kanti werna abang.

[2]

Mecha[sunting | sunting sumber]

  • Daimos
*Tranzer
*Triper 75S
  • Daimobig
*Guard
*Space
  • Galver FX-II

Staf Produksi[sunting | sunting sumber]

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daimos&oldid=846082"