Combattler V

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Combattler V.jpg
超電磁ロボ コン・バトラーV
(Choudenji Robo COMBATTLER V)
Super-Electromagnetic Robo Combattler V

CombattlerV.jpg
Format Anime
Sing gawé Tadao Nagahama
Paraga Yuji Mitsuya
Miyuki Ueda
Keaton Yamada
Kazuya Tatekabe
Sachiko Chijimatsu
Sing gawé téma musik Asei Kobayashi
Lagu pambuka Combattler V no Theme (Tema di Combattler V) oleh Ichiro Mizuki dan The Blessin' Four
Lagu panutup Ike! Combattler V oleh Ichiro Mizuki dan Columbia Yurikago-Kai
Komposer Hiroshi Tsutsui
Negara Flag of Japan.svg Jepang
Gunggung épisode 54
Prodhuksi
Durasi 30 menit
Parusahan prodhuksi Sunrise, Toei Animation
Siaran
Saluran asli Flag of Jepang TV Asahi
Toei
Bendera Filipina GMA-7 (1982-83; 1999-2000)
IBC-13 (1986-87)
RPN-9 (1989-90)
SBN-21 (1993-94)
ABS-CBN-2 (1996-97)
Hero TV (2006-07)
Tayang perdhana 17 April 197628 Mei 1977

Choudenji Robo Combattler V (超電磁ロボ コン・バトラーV Chōdenji Robo Konbatorā Bui?) yaiku serial anime pertama saka trilogi serial Super Robot karya Tadao Nagahama.

Film kang pertama kali dirilis tahun 1976 iki populer banget ing Jepang lan pira-pira negara liyané, amerga déwéké yaiku anime super robot pertama sakwisé Getter Robo kang gambaraké kombinasi pira-pira kendaraan kang mampu gabung mbentuk robot raksasa, sarta duwéni pira-pira senjata kang unik. Kepopuleran Combattler V gawé para penggemar anime super robot ing Jepang manggonaké sejajar karo Mazinger Z lan Getter Robo.

Amerga kesuksesan Combattler V, Tadao Nagahama mutusaké kanggo gawé serial liya kang jupuk tema pada. Kaloro serial kasebut yaiku "Voltes V" lan "Daimos".[1]

Cerita[sunting | sunting sumber]

Awit pirang pirang tahun-tahun kang biyen, bangsa alien saka planet Kampbell duwéni niat kanggo nguwasai planet Bumi kanggo digunakaké minangka panggonané déwké. Sakwéné pirang-pirang tahun iku uga déweké umpetan ing jero lemah ngentèni waktu kang pas kanggo nyerang manungsa Bumi.

Profesor Nanbara kang sadar anané ancaman saka alien Kampbell akhiré ngumpulaké ilmuwan-ilmuwan saka sekabéhané Jepang lan ngedekaké salah sijiné laboratorium Nanbara Connection. Nanbara Connection neliti energi elektromagnetik lan ngupadaya gawé salah sijiné sistem pertahanan kanti manfaataké sumber energi kasebut.

Saka laboratorium kasebut lahir super robot Combattler V kang kasusun saka kombinasi lima pesawat. Profesor Nanbara banjur mulai milih anak enom saka Jepang kanggo ngendalikake kalima pesawat Combattler V kasebut. Kalima bocah enom kasebut dipimpin dening Hyouma Aoi ngemban tugas kanggo nylametaké Bumi saka serangan alien.

Mecha[sunting | sunting sumber]

  • Combattler V
Combattler V yaiku salah siji robot raksasa kang dibentuk saka gabungan lima kendaraan kang disebut Battle Machines. Combattler V diobahake dening sumber tenaga super-elektromagnetik lan duweni pira-pira macem senjata kang unik kang diperlukake kanggo ngadepi invasi alien marang Bumi.
Spesifikasi:
  • Tinggi : 57 Meter
  • Berat : 550 Ton
Battle Machine:
  • Battle Jet
  • Battle Crusher
  • Battle Tank
  • Battle Marine
  • Battle Craft
  • Kerot
Kerot yaiku slah sijiné robot kanti bentuk kodok kang digawé lan dikendalikaké dening 2 kakang adi, Kinta lan Chie. Senajan sebenaré Kerot luwih akeh ngrepotaké Combattler V sajrone pertempuran nglawan Kampbell, ananging ana kalané déwéké berjasa mbantu Combattler V.
  • Gargantua
Gargantua yaiku robot raksasa gaweyan Kerajaan Inggris. Gargantua sebenare yaiku robot kang durung rampung di produksi, ananging demi mbantu Combattler V, Gargantua terpaksa gelut nglawan pasukan Kampbell.[2]

Staf Produksi[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Chodenji_Robo_Combattler_V, (Kaunduh 3/2/13).
  2. ^ [1], (Kaunduh 2/2/13).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Combattler_V&oldid=851512"