The Day After Tomorrow

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Day After Tomorrow
Gambar:The Day After Tomorrow movie.jpg
Poster The Day After Tomorrow
Sutradara Roland Emmerich
Produser Roland Emmerich &
Mark Gordon
Panulis Roland Emmerich (story)
Roland Emmerich &
Jeffery Nachmanoff (screenplay)
Paraga Dennis Quaid
Jake Gyllenhaal
Emmy Rossum
Sela Ward
Ian Holm
Jay O. Sanders
Kenneth Welsh
Tamlyn Tomita
Musik déning Harald Kloser
Sinematografi Ueli Steiger
Panyunting David Brenner
Distributor 20th Century Fox
Tanggal rilis 28 Mei 2004
Durasi 124 menit
Basa Basa Inggris
Basa Prancis
Basa Jepang
Anggaran $125,000,000 (estimated)

The Day After Tomorrow iku film fiksi ilmiah taun 2004 sing nggambaraké akibat-akibat saka pamanasan global. Film iki ana ing urutan ka-45 donya jroning total pengasilané, yaiku US $542,771,772.

Alur[sunting | sunting sumber]

Jack Hall (Denis Quaid)sawijining Paleoclimatologist sing pinuju ngayahi panelitèn ing Bawana Antartika bebarengan karo kancané Frank (Jay O. Sanders) lan Jason (Dash Mihok), yaiku ngebor kanggo njupuk sampel inti es ing Larsen Ice Shelf. Nalika nuju ngebor kuwi kedadéyan retakan gedhé kaya-kaya mecah bawana iku. Jack mratélakaké temon kuwi ing Konferensi Pamanasan Global Perserikatan Bangsa-Bangsa,ing New Delhi India,ing kana rawuh para diplomat,klebu Wakil Presidhèn Amérika Sarékat, (Kenneth Welsh) sing ora yakin marang téori Jack.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]