Zhou Zuoren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zhou Zuoren

Zhou Zuoren (lair 16 Januari 1885 – pati 6 Mei 1967 ing yuswa 82 taun) ya iku penulis esai lan penerjemah saka Cina.[1] Dheweke ya iku adhi saka penulis Lu Xun.[1] Lair di Shaoxing, Zhejiang, Zhou Zuoren nyinaoni Basa Jepang lan kulture nalika sinau ing kono.[2][3] Ing kono dheweke mulai nyinaoni Yunani kuno kanthi ancas kanggo nerjemahake ing Basa Cina Kuno.[3]

Gaya penulisaw kang seger gawé dheweke dadi figur penting Sastra Kontemporer Cina.[4] Dheweke kepencut banget ing carita rakyat, anthropologi, lan sejarah.[4] Mula dheweke akeh nerjemahake carita Yunani Kuno lan Jepang.[4] Dheweke ya iku penerjemah kawiwitan kang nerjemahake carita Ali Baba ing Basa Mandarin.[4] Dene karya terjemahane kang paling gawé dheweke bombong ya iku Lucian's Dialogues.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 1-3
  2. ^ (en)[<http://www.britannica.com/EBchecked/topic/114750/Zhou-Zuoren>. Zhou Zuoren], Encyclopædia BritannicaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.
  3. ^ a b (en)Early Life of Zhou Zuoren, Cultural ChinaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.
  4. ^ a b c d e (en)Zhou Zuoren During the May Fourth Movement, Cultural ChinaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhou_Zuoren&oldid=987083"