Lu Hsün

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zhou Shuren
LuXun1930.jpg
Lair 25 September 1881
Shaoxing, Zhejiang, RRC
Pati 19 Oktober 1936 (yuswa 55 taun)
Jeneng pèn Lu Xun
Pakarya Panulis cerkak, kritikus, panulis esai
Mangsa 1918-1936

Lu Hsün (Cina prasaja: 鲁迅; Cina padatan: 魯迅; pinyin: Lǔ Xùn) utawi Lu Hsün (Wade-Giles), punika nami pena saking Zhou Shuren (Cina prasaja: 周树人; Cina padatan: 周樹人; pinyin: Zhōu Shùrén; Wade–Giles: Chou Shu-jen) (lair 25 September 1881 – pati 19 Oktober 1936 ing yuswa 55 taun) punika salah satunggil panulis utami Cina saking abad kaping 20. Panjenenganipun dipunanggep déning kathah tiyang minangka pangadeg sastra Cina modhèrn, panjenenganipun nyerat ing baihua (白话) (ingkang asli) sarta Cina klasik. Lu Xun punika satunggiling cerpenis, editor, panerjemah, kritikus, eseis lan penyair.


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lu_Hsün&oldid=822910"