Lu Hsün

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zhou Shuren
LuXun1930.jpg
Lair 25 September 1881
Shaoxing, Zhejiang, RRC
Pati 19 Oktober 1936 (yuswa 55 taun)
Jeneng pèn Lu Xun
Pakarya Panulis cerkak, kritikus, panulis esai
Mangsa 1918-1936

Lu Hsün (Hanzi Sederhana: 鲁迅; Hanzi Tradisional: 魯迅; Pinyin: Lǔ Xùn) utawi Lu Hsün (Wade-Giles), punika nami pena saking Zhou Shuren (Hanzi Sederhana: 周树人; Hanzi Tradisional: 周樹人; Pinyin: Zhōu Shùrén; Wade–Giles: Chou Shu-jen) (lair 25 Sèptèmber 1881 – pati 19 Oktober 1936 ing umur 55 taun) punika salah satunggil panulis utami Cina saking abad kaping 20. Panjenenganipun dipunanggep déning kathah tiyang minangka pangadeg sastra Cina modhèren, panjenenganipun nyerat ing baihua (白话) (ingkang asli) sarta Cina klasik. Lu Xun punika satunggiling cerpenis, editor, panerjemah, kritikus, eseis lan penyair.

Pranala njawi[besut | besut sumber]