Zaragoza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zaragoza
Basilika Our Lady of the Pillar lan jembatan Puente de Piedra ing Kali Ebro
Gendéra Zaragoza
Gendéra
Coat of arms of Zaragoza
Coat of arms
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Spain Aragon" nor "Template:Location map Spain Aragon" exists.Location of Zaragoza within Aragon
Koordhinat: 41°39′N 0°53′W / 41.650°N 0.883°W / 41.650; -0.883Koordhinat: 41°39′N 0°53′W / 41.650°N 0.883°W / 41.650; -0.883
Negara Spanyol
Autonomous community Aragon
Provinsi Zaragoza
Comarca Zaragoza
Districts Actur, Casco Antiguo, Centro, Delicias, Universidad, San José, Las Fuentes, La Almozara, Oliver-Valdefierro, Torrero-La Paz, Margen Izquierda, Barrios Rurales Norte, Barrios Rurales Oeste, Valdespartera, Arcosur
Pamaréntahan
 • Jinis Mayor-council
 • Body Ayuntamiento de Zaragoza
 • Mayor Pedro Santisteve (Zaragoza en Común)
Laladan
 • Gunggung 973,78 km2 (37,598 sq mi)
Élepasi 243 m (797 ft)
Cacah warga (2016)
 • Gunggung 661.108 [1]
Demonym(s) zaragozano (m), zaragozana (f)
Zona wektu CET (GMT +1)
 • Usum panas (DST) CEST (GMT +2) (UTC)
Postcode 50001 – 50020
Kodhe laladan 976
ISO 3166-2 ES-Z
Situs wèb www.zaragoza.es

Zaragoza (/ˌzærəˈɡzə/, /ˌsærəˈɡsə/ or /ˌθærəˈɡθə/, Pangucap cara Spanyol: [θaɾaˈɣoθa]),also called Saragossa (/ˌsærəˈɡɒsə/)[2] ing basa Inggris,[3] iku ibukutha provinsi Zaragoza lan komunitas otonom Aragon, Spanyol. Iku dumunung ing kali Ebro lan anak kali, Huerva lan Gállego, kira-kira ing tengah Aragon lan lembah Ebro.

Ing tanggal 1 Sèptèmber 2010 populasi kutha Zaragoza ana 701.090,[4] ing wates administratif sawijining wilayah daraté 1,062,64 kilomèter persegi (410,29 mil persegi), urutan nomer lima ing Spanyol. Kutha iki minangka kotamadya paling padhet nomer 32 ing Uni Éropah. Populasi wilayah metropolitan kira-kira ing taun 2006 ing 783.763 jiwa. Kutha iki papané luwih saka 50 persèn populasi Aragon. Kutha iki dumunung ing èlevasi 199 meter (653 kaki) ing sadhuwuring segara.

Zaragoza ngawontenaken Èkspo 2008 ing usum panas 2008. Iki uga dadi kandhidhat kanggo Ibukutha Budaya Éropah ing 2012.

Kutha iki misuwur minangka carita rakyat, gastronomi lokal, lan landmark kaya ta sílica del Pilar, Katedral La Seo, lan Istana Aljafería. Bebarengan karo La Seo lan Aljafería, sawetara wangunan liya minangka bagéyan saka Arsitektur Mudéjar Aragon sing minangka Situs Warisan Dunia UNESCO. Fiestas del Pilar ana ing antarané pamain paling misuwur ing Spanyol.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Total Population - Zaragoza". National Statistics Institute. Dijupuk 29 August 2017. 
  2. "Saragossa". Collins Dictionary. n.d. Dijupuk 29 January 2018. 
  3. Encyclopædia Britannica Zaragoza (conventional Saragossa)
  4. "Zaragoza supera los 700.000 habitantes". Heraldo.es. 2006-01-01. Dijupuk 29 January 2018.