Yuka Masuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masuda Yuka
180px
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Masuda Yuka
Paraban Yuka, Yuttan
Saka Jepang Osaka, Jepun
Génre J-pop
Pakaryan Penyanyi, Pelakon
Mangsa akarya 2005–kini
Labèl You! Be Cool/King Records
office48
Sing magepokan AKB48, DiVA

Yuka Masuda
増田有華
Paraban Yuttan (ゆったん?), Yukachin (ゆかちん?)
Lair (1991-08-03) Agustus 3, 1991 (umur 27)
Saka Yodogawa-ku, Osaka
Génre J-pop
Pakaryan Penyanyi
Mangsa akarya 8 April 2007-17 Dhésèmber 2012 (AKB48)
Sing magepokan AKB48, DiVA

Yuka Masuda (増田 有華 Masuda Yuka?, lair ing Osaka, 3 Agustus 1991; umur 27 taun) ya iku penyanyi dan pemeran, mantan anggota grup idola Jepang AKB48 Tim K dan mantan anggota DiVA.

Karier[besut | besut sumber]

Masuda asalipun saking Osaka. Ukara panèpangan ingkang asring dipunucapakèn ugi ing dhialèk Osaka, "Senyum bersahabat, séhat penuh ènègi, Aku suka sekali takoyaki!" (笑顔ニコニコ、元気モリモリ、たこ焼きめっちゃ好きやねん! "Egao niko-niko, genki mori-mori, takoyaki meccha sukiyanen!"?)[1] Manawi yuswa 2 taun, dhokter natè mendiagnosis piyambakipun ndèrita kanker anak. Organ tubuh panggènan awalipun kanker boten dipunmangèrtosi, nanging manawi dipunpanggihakèn, kanker sampun nyèbar antawisipun ing pankreas, ginjal, lan hati.[1] Saking yuswa klaih ngantos kalih séténgah taun, piyambakipun dipunrawat ing griya sakit ing Osaka, saben dinten dipuninfus lan dipunsuntik. Nanging saksampunè berjuang nglawan kanker, Masuda sembuh kanthi ajaib lan sapunika sampun sembuh total.[1] Ngantos linggih ing sekolah dhasar, piyambakipun boten sumerep manawi piyambakipun penderita kanker ing wanci taksih alit. Kemutanipun, "[Aku] asring wonten ing griya sakit". Piyambakipun ènggal mangèrtosi manawi penyakitipun serius saksampunè yuswa wèlasan taun.[1] Mituruta, "kakuwatan saking musik" gadhah peran ageg ing kesembuhanipun. Manawi dipunrawat ing griya sakit, ayahipun ingkang bingah musik asring dataeg menjenguk kanggé nyekar manawi ugi dipuniringi gitar. Ia pun turut bernyanyi gembira sambil memegang mikropon mainan yang berisi permen ramune[1] Piyambakipun lulus Audisi Penambahan Anggota AKB48 Angkatan 2 ing 26 Fèbruari 2006. Ing wanci punika piyambakipun taksih linggih ing kelas kalih sekolah menengah pertama, hampir naik ing kelas 3.[1] Piyambakipun kawiwitan munggah panggung ing Teater AKB48 minangka anggota Tim K ing 1 April 2006. AKB48 ngumumaken perombakan susunan personel jumbuh kaliyan ndalu konser peringatan 135 taun dintenan Yomiuri Shimbun AKB 104 Senbatsu Member Sokaku Matsuri, 23 Agustus 2009. Masuda dipun-gantos minangka anggota Tim B terhitung wiwit wulani Oktober 2009.[2] Masuda wiwit munggah panggung minangkaanggota Tim B ngantos 21 Mèi 2010. Media Factory maringi kesempatan nglampahi debut solo kaliyan"Stargazer" ingkang dipundadosaken lagu tema purwaka serial anime Battle Vixens Xtreme Xecutor. manawi prodhuser utawi penyerat lirik lagu boten Yasushi Akimoto, para juri audisi milih kaliyan swanten bulat kanggé nyanyiaken lagu punika. Piyambakipun punika dipuntepang gadhah kemampuan bernyanyi ingkang saé.[3] Ing pemilihan anggota senbatsu kanggé singel kaping 17 AKB48, "Okaasan ni Chikatte, Gachi desu" saking wulan Mèi ngantos Juni 2010, namanipun berada urutan ke-25. Hasil mau ndamel saged ngayuh minangka anggota Under Girls kanggesingel "Heavy Rotation".[4] Film kawiwitan ingkang dipunbintangi inggih punika filem horror Hitori Kakurenbo Shin Gekijōban ingkang dipunwiwiti beredar 31 Juli 2010. Film punika ya iku sekuel sakingHitori Kakurenbo Gekijōban.[5] Ia berperan sebagai siswi sekolah menengah atas bernama Shiori.[5] Ing filem High School Debut ingkang dipunwiwiti diedarkan 1 April 2011, piyambakipun gadhah peran minangka Reona Matsuzaka, rival saking tokoh baku semasa sekolah menengah kawiwitan. Nderek berperan ing filem punika, rekanipun saking AKB48, Sae Miyazawa.[6] Ing pemilihan anggota senbatsu kanggé singel ke-22 "Kotoshi mo Gachi desu" saking wulan Mèi ngantos Juni 2011, Masuda kapilih minangka anggota favorit dhéwé nomer 20.[7] Asil mau ndamel ndhèrèk dados anggota senbatsu kanggé singel "Flying Get".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:AKB48