Wresah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wresah
Amom dealbat 100122-0530 gmalg.jpg
Woh resah (Amomum dealbatum) kang
enom saka Gunung Malang, Cikidang, Sukabumi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Zingiberales
Famili: Zingiberaceae
Génus: Amomum
Spésies: A. dealbatum
Jeneng binomial
Amomum dealbatum
Roxburgh (1820)
Sinonim
  • A. maximum Roxb. sensu Backer & Ochse
  • Cardamomum dealbatum O. Kuntze (1891)

Resah utawa Wresah (Amomum dealbatum) ya iku sawijing jinis tuwuhan aromatis anggota suku jahe-jahean (Zingiberaceae). wohe kang legirada kecut lan duwé ganda kang kas bisa dipangan ing kaanan seger lan wohe kang isih enom bisa dipangan yèn wis digodhog. Tuwuhan asli Indonesia iki dikenal kanthi jeneng-jeneng wresah, wersah utawa resah (Jw.); resak (Mly.); hanggasa, hangasa, ranggasa (Sd.); lan langkasa (Kangean)[1]. wohe uga dikenal kanthi jeneng Java cardamom (Ingg.).

Ekologi dan penyebaran[besut | besut sumber]

wit resah urip alasan lan kapencar-pencar ing alas utawa kebon talun, mligi ing lemah kang lembab kang akèh kandhutan humuse. resah nyebar saka india ing sisih kulon, Nepal, Bangladesh, Yunnan, Thailand lan Indonesia (Jawa).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1.  Austria Tumbuhan Berguna Indonesia, jil. 1. Terj. Yayasan Sarana Wana Jaya, Jakarta. Hal. 583

Pranala njaba[besut | besut sumber]