White Chicks (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
White Chicks
Barkas:White chicks.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniKeenen Ivory Wayans
Diprodhuseri
Diskénariyoni
  • Xavier Cook
  • Andy McElfresh
  • Michael Anthony Snowden
  • Keenen Ivory Wayans
  • Marlon Wayans
  • Shawn Wayans
Carita déning
  • Keenen Ivory Wayans
  • Marlon Wayans
  • Shawn Wayans
Dibintangi
DimusikiTeddy Castellucci
SinématografiSteven Bernstein
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningSony Pictures Releasing[2]
Tanggal metu
  • Juni 23, 2004 (2004-06-23)
Suwéné
109 minutes[3]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$37 million[4]
Kalarisan$113.1 million[4]

White Chicks yaiku film komedi Amerika 2004 sing diarahaké dening Keenen Ivory Wayans . Iki kalebu Shawn Wayans lan Marlon Wayans minangka pasangan agen FBI sing menehi putih kanggo nyamar dadi wanita putih supaya bisa ngrampungaké sawijining penculikan.

White Chicks dirilis sacara teater ing Amerika Serikat tanggal 23 Juni 2004. Film iki ditemoni karo resepsi campuran ing Metacritic [5] lan dipilih kanggo limang Razzies . Ngasilaké udakara $ 113 yuta ing saindenging jagad lan dadi salah sawijining film grossing paling dhuwur ing taun 2004.

Dalan crita[besut | besut sumber]

Loro wong lanang agen FBI, Kevin Copeland lan Marcus Copeland nyoba dadi bakul sing adol obat sing adol produké ing toko es krim, nanging dhèwèké dadi botani nalika dadi bakul es krim asli . Kaloro agen kasebut ditawakaké kauntungan yen dhèwèké ngudhari sadulur Wilson, Brittany lan Tiffany, putri sosialis cetek saka Wilson Cruiseliners CEO Andrew Wilson, kanthi aman menyang acara pagelaran akhir minggu ing The Hamptons, mula dhèwèké ora bakal dadi korban sabanjuré rampung saka penculikan profil dhuwur. Nanging bocah-bocah wadon Wilson nandhang kacilakan rai kanthi kecemplung lan ora bakal katon ing umum ing kahanan sing ora sampurna. Raos amarga pakaryan, Kevin wedi karo bocah-bocah wadon ing hotel, nalika dhèwèké lan Marcus nyamar dadi Tifany lan Brittany lan rawuh ing acara kasebut.

Kevin, nyamar dadi Brittany, lan Marcus, dadi Tiffany, tepung karo telu kanca sing paling apik pasaduluran - Lisa Anderson, Karen Googlestein, lan Tori Wilson - lan nemoni pesaingé: para sedulur wadon Vandergeld, Heather lan Megan. Ora dingerteni karo Kevin lan Marcus, para sadulur dideleng dening kanca-kancané, Vincent Gomez lan Jaké Harper, lan pimpinané, Kepala Elliott Gordon, sing nyamar dadi staf hotel. Ing hotel kasebut, pemain pro-basket Latrell Spencer menehi sumorot marang Marcus, lan Kevin sumorot menyang wartawan New York One News, Denise Porter.

Ing salah sawijining Vandergelds 'lelangan amal / nedha bengi taunan ing wengi kasebut, Latrell menang tanggal karo Marcus, nalika Kevin dadi Latrell kanggo narik Denise, sawise krungu manawa dhèwèké seneng karo wong sugih. Nalika Latrell sing nyata njupuk Marcus menyang restoran La Bella, Kevin nggunakaké mobil Latrell kanggo drive Denise menyang omah Latrell, ing pundi dhèwèké mulai njaluk informasi babagan Ted Burton sing ngowahi tabel ing Warren Vandergeld. Kanthi Kevin dadi romantine karo Denise lan Marcus nyoba kanthi gagal nolak Latrell, antik gabungan kasebut nempataké anggepan Gomez lan Harper.

Ing klub wengi, "Wilsons" menang nari nglawan Vandergelds, lan Karen sing mabuk nyembur marang Kevin lan Marcus manawa Warren Vandergeld bener-bener ora kepenak lan wis mbayar utang saka bapakne. Iki nggawé Copelands mikir yen Warren minangka dalang konco penculik kasebut. Nanging sadurunge bisa neliti, Brittany lan Tiffany nyata bali ing hotel kasebut ngerti yen dhèwèké dikonéksual. Nalika teka ing Hamptons kanggo mbabaraké "klon" dhèwèké, uga bojo Marcus Gina lan kancané Shaunice, yen nganggep manawa Marcus ngapusi Gina. Gomez lan Harper uga nyimpulaké manawa Wilson disamaraké dening wong lanang loro lan tujuané kanggo mbabaraké dhèwèké, mung ora cocog karo Brittany lan Tiffany sing ora cocog. Sabanjuré dilereni, lan Gordon ngilangi Kevin lan Marcus sawise dhèwèké nemokaké bebener.

Banjur, Kevin lan Marcus nemokaké manawa Warren duwe dhuwit akéh kanthi amal sing asor. Marcus mungkasi Kevin supaya ora menehi kabar marang Gordon, kanthi yakin manawa dhèwèké kudu campur tangan kanggo nebus awaké dhéwé, lan dhèwèké hubungi Gomez lan Harper kanggo mbantu ngrampungaké kasus kasebut. Versi Copeland ing Wilson dipilih kanggo pertunjukan busana final acara kasebut, lan Vandergelds nesu amarga dhèwèké ditendhang ing catwalk kanggo milih Copeland Wilsons - nanging Brittany lan Tiffany nyata uga tampil ing acara kasebut. Karen nolak Heath sing diarani snubbed dhèwèké ing Marcus ngalahaké dhèwèké. Sajroné pertunjukan, para sadulur Vandergeld nyoba nyabotahe para pesaing kasebut, nanging pungkasané diremehaké dening Karen, Lisa lan Tori, sing ditemokaké ing catwalk kasebut.

Sawise Brittany lan Tiffany nyata mbabaraké Kevin lan Marcus dadi imposter, mula nyebabaké kebingungan massa antarané kuaret lan para pamirsa, Warren nggunakaké kesempatan kanggo miwiti penculikan kasebut. Nanging, dhèwèké ora salah nyekel Marcus lan Brittany, sing wiwit ana ing antarané sedulur-sedulur Copeland lan Heath lan Russ, pasangan kanca Warren nyewa kanggo melu bocah-bocah wadon lan njaluk bantuan ing bocah penculik kasebut. Warren enggal ngrebut sadulur-saduluré sing nyata lan ngandhani masalah finansial marang garwané lan putrine (sing kuciwané ngerti yen dhèwèké bubar) ora ngerti manawa Denise lan juru gambar dhèwèké nyathet pengakuané. Ing perang mbesuk, Kevin meh ditembak nyoba nglindhungi Denise, Latrell ditembak nyoba nglindhungi Marcus, lan Kevin pucuk Warren ing pundhak.

Duo kasebut bisa nyekel Warren lan Gomez lan Harper ngerti Heath lan Russ. Mengko, identitas sing sejatine dicethakaké kanggo kabèh, lan Latrell kaget yen Marcus dudu putih - sanajan dhèwèké ora mikir yen Marcus lanang. Gordon ngasilaké sedulur-sedulur Copeland, Gomez, lan Harper. Marcus ngresiki perkara karo Gina, Kevin lan Denise miwiti hubungan, lan Latrell menang ing Brittany lan Tiffany nyata. Tori, Lisa, lan Karen ngakoni yen dhèwèké luwih seneng karo Tiffany lan Brittany nalika dhèwèké kalebu Marcus lan Kevin. Lima mau setuju tetep dadi kanca lan dolan menyang blanja.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Shawn Wayans minangka Kevin Copeland / Brittany Wilson
  • Marlon Wayans minangka Marcus Anthony Copeland II / Tiffany Wilson
  • Jaime King minangka Heather Vandergeld
  • Sibuk Philipps minangka Karen Googlestein
  • Jennifer Carpenter minangka Lisa Anderson
  • Jessica Cauffiel minangka Tori Willson
  • John Heard minangka Warren Vandergeld
  • Brittany Daniel minangka Megan Vandergeld
  • Terry Crews minangka Latrell Spencer
  • Frankie Faison minangka Kepala Bagean Elliott Gordon
  • Lochlyn Munro minangka Agen FBI Khusus Jacob Harper
  • Eddie Velez minangka Agen FBI Khusus Vincent Gomez
  • Rochelle Aytes minangka Denise Porter
  • Maitland Ward minangka Brittany Wilson
  • Anne Dudek minangka Tiffany Wilson
  • Faune A. Kamar minangka Gina Copeland
  • John Reardon minangka Heath
  • Master P minangka Piyambakipun
  • Sutra ing Shocker minangka Piyambak
  • C-Murder minangka Piyambak

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Film filing dumadi ing Chilliwack, British Columbia, kalebu adegan eksternal ing Hamptons.[6] Direktur Keenen Ivory Wayans uga nulis lan gawé bareng film karo sedulur-seduluré.

Swara[besut | besut sumber]

  1. "Latin Thugs" – Cypress Hill
  2. "Hey Ms. Wilson" – The Penfifteen Club
  3. "Shake It (Like a White Girl)" – Jesse Jaymes (Copeland)
  4. "A Thousand Miles" – Vanessa Carlton
  5. "Realest Niggas" – 50 Cent, Notorious B.I.G.
  6. "White Girls" – Mighty Casey
  7. "Dance City" – Oscar Hernandez
  8. "Trouble" – P!nk
  9. "U Can't Touch This" – MC Hammer
  10. "Dance, Dance, Dance" – The Beach Boys
  11. "Guantanamera" – Jose Fernandez Diaz
  12. "It's My Life" – No Doubt
  13. "(I Got That) Boom Boom" – Britney Spears featuring Ying Yang Twins
  14. "Bounce" (The Bandit Club Remix) – Stock, IC Green
  15. "Get Low" – Lil Jon & The East Side Boyz featuring Ying Yang Twins
  16. "Crazy in Love" – Beyoncé featuring Jay-Z
  17. "It's Tricky" – Run–D.M.C.
  18. "This Love" – Maroon 5
  19. "No Control" – Blackfire
  20. "I Wanna Know" – Joe
  21. "Tipsy" – J-Kwon
  22. "Satisfaction" – Benny Benassi
  23. "Let's Get It Started" – Black Eyed Peas
  24. "Move Your Feet" – Junior Senior
  25. "I Need Your Love Tonight" – Elvis Presley
  26. "Girls Just Want to Have Fun' – Cyndi Lauper
  27. "TRU Homies" - TRU

Babar[besut | besut sumber]

Putih Chicks dirilis sacara teater ing Amerika Serikat tanggal 23 Juni 2004. Columbia TriStar Home Entertainment ngrilis DVD ing Amerika Serikat tanggal 26 Oktober 2004.[7]

Resepsi[besut | besut sumber]

Kantor kothak[besut | besut sumber]

Film iki ngasilaké graham $ 19,7 yuta ing akhir minggu pambukaan, lan entuk titik ing # 2. Bareng rampung karo $ 70,8 yuta ing box office ing Amerika Serikat, lan $ 42 yuta ing wilayah liyané, kanthi jumlah $ 113.1 yuta, ngluwihi anggaran $ 37 yuta. Film kasebut dirilis ing Inggris nalika tanggal 15 Oktober 2004, lan dibukak ing # 2, ing mburi Shark Tale .[8]

Tanggepan kritis[besut | besut sumber]

Ing Rotten Tomat, film kasebut duwe rating persetujuan 15% adhedhasar 124 ulasan lan rata-rata rata-rata 3,72 / 10, kanthi konsensus situs nyatakaké film kasebut minangka "kompresi semprotané sing bodho lan jelas." [9] Ing Metacritic, film kasebut duwe skor 41 saka 100 adhedhasar 31 kritikus, nuduhaké "tinjauan utawa campuran rata-rata".[5] Pamirsa sing digawé polling dening CinemaScore menehi film rata-rata "B +" kanthi skala A + nganti F.[10]

Ing review negatif dhèwèké, Dave Kehr saka New York Times nyatakaké "Paling film mbutuhaké sawétara penundaan ora percaya. Nanging Cahak Putih ... mbutuhaké sing luwih radikal tinimbang sing kasebut. Lobotomi frontal lengkap bisa dadi papan sing apik kanggo diwiwiti. " [11] Kritikus film Richard Roeper nempataké film kasebut ing # 1 ing dhaptar film sing paling elek ing taun 2004, ing antarané pratelan babagan prosthetics lan rasisme sing ora percaya.[12][13] Roger Ebert saka Chicago Sun-Times diparingi film 1 lan stars metu saka papat lan ngandika "Punika film supaya dreary lan conventional sing njupuk sawijining tumindak kang bakal tetep kula ing téater." [14] Owen Gleiberman saka Entertainment Weekly ujar "Kutha tawdry kanggo film, nanging nduwe giggles ora duwe isin", lan menehi rating film "C +".[15]

David Roonéy saka macem - macem menehi tinjauan positif, lan nyatakaké yen film "ngetung luwih akéh tinimbang sing ora kejawab." [16] USA Today ' Mike Clark dirating iku 3/4, lan ngandika "Podho karo aliran liyané, ana cara tengen lan cara salah nangani wong lanang-lawman komedi. Nyenengaké nggawé bener wektu. " [17]

Pangaji[besut | besut sumber]

White Chicks iki nominasi limang Razzies, kalebu Ganggu Picturé, Actress Ganggu kanggo sedulur Wayans ing seret, Ganggu Director, Ganggu Skenario lan Ganggu layar Couple . Iku ilang ing kabèh kategori.[18] Ing Anugerah Film Badai Stinkers 2004, film kasebut nampa nominasi kanggo Gambar Paling Awet, Pelakon Paling Awet (Keenan Ivory Wayans), Komedi Paling Ora Disengaja, Komedi Paling Terkenal (Shawn and Marlon Wayans), lan Efek Khusus "Khusus" Khusus ". Mung menang yaiku kanggo Comedy Paling Sakit Unfunny.[19]

Terusan[besut | besut sumber]

Ing wulan Agustus 2009, sekuel film kasebut diumumaké Sony, sanajan dhèwèké mbatalaké proyek kasebut.[20][21] Ing wulan April 2014, Marlon Wayans nyatakaké minat karo terusan.[22] Sawijining dikonfirmasi ing karya kasebut ing Maret 2018.[23] Tanggal 30 Juni 2019, Terry Crews ngonfirmasi sekuel ing program Watch What Happens Live . Marlon Wayans negesaké manawa informasi iki ora kanggo bocor, lan kesepakatan kasebut durung bisa dikonfirmasi.[24]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Klamben silang ing film lan televisi
  • Sawétara Like It Hot, film komedi taun 1959 sing dibintangi Marilyn Monroe, Tony Curtis lan Jack Lemmon . Iki nyritakaké crita sing padha, ing antarané rong musisi lanang sing nganggo wanita kanggo ndhelikaké saka gangster ing Florida.
  • Nuns on the Run, film komedi taun 1990 sing dibintangi Eric Idle lan Robbie Coltrané minangka penjahat sing dianggep minangka nunung kanggo ndhelikaké saka geng saingan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Chito Childs, Erica (June 16, 2009). Fade to Black and White: Interracial Images in Popular Culture. Rowman & Littlefield Publishers. p. 193. ISBN 0742565416.
  2. a b "White Chicks". American Film Institute. Retrieved 2017-04-01.
  3. "White Chicks (15)". British Board of Film Classification. Retrieved 2017-04-01.
  4. a b "White Chicks (2004)". Box Office Mojo. Retrieved 2013-08-19.
  5. a b "White Chicks Reviews". Metacritic.
  6. "White Chicks". Tribute. Retrieved 2017-04-01.
  7. Rizzo, Francis III (2004-10-24). "White Chicks - Unrated and Uncut". DVD Talk. Retrieved 2017-04-01.
  8. "UK Weekend Box Office 15th October 2004 - 17th October 2004". www.25thframe.co.uk. Retrieved 22 October 2018.
  9. "White Chicks (2004)". Rotten Tomatoes. Retrieved 2019-09-19.
  10. "CinemaScore". CinemaScore.
  11. "The New York Times > Movies > Movie Review | 'White Chicks': F.B.I. Agents in Drag Enjoy Wild Hamptons Weekend". movies2.nytimes.com. Retrieved 2019-10-08.
  12. "Ebert & Roeper, Worst of 2004". web.archive.org. 2006-05-04. Retrieved 2019-10-08.
  13. EBERT & ROEPER: THE WORST MOVIES OF 2004 (in Inggris), retrieved 2019-10-08
  14. Ebert, Roger. "White Chicks movie review & film summary (2004) | Roger Ebert". www.rogerebert.com (in Inggris). Retrieved 2019-10-08.
  15. https://www.ew.com/ew/article/review/movie/0,6115,658013_1_0_,00.html
  16. Rooney, David; Rooney, David (2004-06-23). "White Chicks". Variety (in Inggris). Retrieved 2019-10-08.
  17. "USATODAY.com - Humor helps 'White Chicks' put a better face forward". usatoday30.usatoday.com. Retrieved 2019-10-08.
  18. "2004 RAZZIE Nominees & "Winners"". Razzies.com. Retrieved 2013-08-08.
  19. "Stinkers Bad Movie Awards - 2004". The Stinkers. Retrieved 24 September 2019.
  20. "'White Chicks 2' Is On The Way". Screenrant.com. Retrieved 2014-05-01.
  21. ""White Chicks 2" is canceled by Sony Pictures". DVD World Report. Retrieved 2014-05-01.
  22. Witherspoon, Chris (2014-04-10). "Marlon Wayans talks 'White Chicks 2,' defends Nick Cannon in whiteface controversy". theGrio. Retrieved 2014-05-01.
  23. "WHITE CHICKS 2 HAS BEEN CONFIRMED BY MARLON WAYANS". www.kiis1065.com.au. 5 March 2018. Retrieved 22 October 2018.
  24. "Terry Crews Wasn't Supposed To Announce 'White Chicks 2,' According To Marlon Wayans". Talent Recap (in Inggris). 2019-07-05. Retrieved 2019-07-07.

Pranala njaba[besut | besut sumber]