Watkins Glen, New York

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Watkins Glen, New York
Village
Country United States
State New York
County Schuyler
Laladan
 • Gunggung 2,2 sq mi (5,8 km2)
 • Land 1,9 sq mi (4,8 km2)
 • Water 0,4 sq mi (1,0 km2)
Élevasi 463 ft (141 m)
Cacah warga (2000)
 • Gunggung 2.149
 • Pepadhet 1.157,4/sq mi (446,9/km2)
Zona wektu Eastern (EST) (UTC-5)
 • Usum panas (DST) EDT (UTC-4)
ZIP code 14891
Kodhe laladan 607
FIPS code 36-78696[1]
GNIS feature ID 0974082[2]

Watkins Glen New York inggih punika tlatah ing pétangaan kilèn New York, ing dhusun Watkins Glen, ing sisih kidul TlagaSeneca. Watkins Glen gadhah curug-curug ingkang alit lan dados papan ingkang éndah, amargi wonten tetingalan ingkang éndah. Ing taman punika wonten papan kanggé kémah, papan piknik ingkang ageng, bèji, lan sapanunggalipun. Nanging ingkang dados karemenan wisatawan inggih punika margi ing sangajengipun Glen, utamanipun tlapak ngarai. Mboten kados padhang ara-ara ingkang kasar, nanging papan punika wujud papan wisata ingkang saé. <!-Taman ing tengah kitha, ing sebrang margi saking toko sub. Glen inggih punika alit. Kados gadhah panjang 2 mil utawi 300 mèter, lan papan-papan punika kados sejangkahipun manungsa. Papan punika boten rame, nanging saé lan sepi manawi taksih enjang.(ora cetha karepe)-->

Gladri[besut | besut sumber]

Tetingalan ing Watkins Glen, New York[besut | besut sumber]

Manawi badhé tumuju dhumateng Watkins Glen kedah nglangkungi satunggiling trowongan, dipunlajengaken kreteg ing sanginggilipun Glen Creek. Pérangan saking kaendahan papan punika inggih punika margi kanggé mlampah ingkang wonten sèlanipun lan kreteg ingkang dipunyasa ing taun 30 dados péranganing proyek pendamelan umum. Kaendahahan sèla-sèla Watkins Glen saged dipunsamèkaken kaliyan Rivendell.

Ing wekdal Victoria, Watkins Glen dipunsamiaken kaliyan Curug Ageng Niagara lan Saratoga Springs ingkang dados wisata utamanipun. Taman punika dados griya kanggé kirang luwih 20 curug.

Ing Watkins Glen wisatawan saged hiking. Kirang langkung 800 langkah sawekdal hiking saged katingal wontenipun guwa-guwa lan curug ing kanan lan kéréngipun lan ing ngandhap. Ing 200 langkah ing pérangan pungkasan punika mbebayani sanget. Nanging ing puncak, wonten toko es krim ingkang dados karemenan wisatawan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "American FactFinder". United States Census Bureau. Dijupuk 2008-01-31. 
  2. ^ "US Board on Geographic Names". United States Geological Survey. 2007-10-25. Dijupuk 2008-01-31. 
  3. ^ www.gogirlfriend.com(dipuntingali tanggal 26 September 2011)