Vety Vera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vety Vera
Vety Vera.jpg
BojoRonny Fathony (bercerai)
Suparno

Vety Vera (lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 23 Novèmber 1973; umur 46 taun), ya iku penyanyi dangdut kang kondhang liwat lagu Sedang-Sedang Saja ing taun 1991.[1] Sadurungé kondhang liwat lagu Sedang-Sedang Saja ing taun 1991, Vety wis duwé album Si Ujang.[1] Nanging kang gawé kondhang ya iku albung kang nomer 2 ya iku Sedang-sedang Saja.[1] Album iku sukses gawa Vety éntuk HDX Award lan pertunjukan keliling ing lima nagara, Amérikah Sarékat (AS), Walanda, Inggris, Prancis lan Hongaria ing taun 1995.[1]

Sawisé iku, Vety ngrilis album Kok Masih Kurang, Kira-kira Dong, Jakarta dan Kasihku, Repot Ganti Baju, Terus terang Saja, Macho, Diraba-raba lan Gerimis.[1] Sawisé lèrèn saka donya rekaman kira-kira 5 taun, anak sulung saka pasangan H. Ibrahim lan Hj. Enok Emi iku ngetokké album nomer 12 ing ulang tauné kang kaping kanti téma Suratan Cintaku (2005).[2] Album iki isiné wolu lagu anyar, ditambah laguné Rhoma Irama kang judhulé Santai kang dinyanyèké duèt karo adhinè kang uga penyanyi dhangdhut, Alam.[2] Vety uga nyipta sekabihané lagu ing albun pisanan Julia Perez kang témané Mau Dong Ah! (2007).[2] Lagu "Mau Dong Ah!" dinyanyiké Julia Perez ing filem Susahnya Jadi Perawan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e kapanlagi.com(08 Juli 2011)
  2. a b c d selebritas.mitrasites.com