Ussy Sulistiawaty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ussy Sulistiawaty
Ussy sulistyawati.jpg
LairUssy Sulistiawaty
(1981-07-13) Juli 13, 1981 (umur 38)
Indonésia Jakarta, Indonésia
PakaryanModel, Aktris, Panatacara, Penyanyi
Taun aktif1999 - saiki
BojoYusuf Sugianto (pegat)
Andhika Pratama
AnakSyafa Al Zahra
Nur Amalia Putri

Ussy Sulistiawaty (lair ing Jakarta, 13 Juli 1981; umur 38 taun) aktris kang nyambut gawene dadi juru main sinétron, panatacara lan penyanyi Indonesia. Dhèwèké tau main sinétron komedi tradhisional Juragan Lenong, Cintaku di Rumah Susun, Habibi dan Habibah, lan Samson Betawi.[1]

Taun 2007, Ussy mbabarake album pisanane kang irah-irahané It's Me.[1] Dhèwèké anak kaping telu saka saka sadulur kang cacahé lima. Ussy mlebu indhustri musik amarga éntuk bebungah minangka juara pisanan lomba nyanyi selebriti kang tau dibabarake ing ANTV ya iku Celebrity Jam.[1] Album perdanané Ussy diproduseri déning promotor kang aran Andre Subono.[1]

Ussy tau nikah karo pangusaha kayu asal Kalimantan, Yusuf Sugianto.[1] Perkawinan iku, Yusuf dikabaraké nglakoni ilegal loging, kurang saka setaun Ussy wis pisah karo bojoné.[1] Hak asuh anaké ana ning dhèwèké.[1] Ning pertengahan taun 2009, Ussy njalin cinta karo aktor bintang filem lan bintang sinétron Andhika Pratama.[1] Meski umuré kacek adoh, Andika Pratama luwih enom 6 taun luwih enom.[1] Sakloron, katon tambah serius anggoné nglakoni bebarengan.[1] Sawisé vakum saka dunya akting, Ussy uga bali manèh ning dunya sinétron karo mbintangi serial kang judhulé 4 ISTRI kang ditayangaké déning stasiun TV swasta.[2] Meski ora dipilih dadi juru main mligi, nanging dhèwèké wis ngrasa puas bisa ngetokaké bakat aktingé liwat serial iku.[2] Ussy uga sok katon bebarengan aktif ning dunya teater bebarengan karo sang kekasih.[2]

Ora namung bali ning dunya seni peran, Ussy uga serius ning babagan tarik suara, dhèwèké ngrilis album kang kaping teluné.[1] Sawisé 2 album sadurungé digarap déning Java Musikindo, saiki Ussy pindah label lan ngrilis single pertama kang judhulé Cinta Kamu, Titik!.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Ussy Sulistyawati dipununduh tanggal 7 Juli 2011
  2. a b c berita Ussy Sulistyawati dipununduh tanggal 7 Juli 2011