Andhika Pratama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andhika Pratama
Andhika pratama.jpg
LairAndhika Pratama Subagyo
Pakaryanaktor, penyanyi, pembawa acara
Taun aktif1997-saiki
BojoUssy Sulistiawaty
Wong tuwaWeddy Subagyo lan Sherly Hesti Erawati

Andhika Pratama (lair ing Malang, Jawa Wétan, 11 Novèmber 1986; umur 32 taun) ya iku salah siji aktor lan penyanyi Indonésia. Andhika miwiti kariré nalika main ing sinétron.[1] Sawisé main akting ing sinétron, Andhika banjur main ing filem layar amba kang judhulé D'Girlz Begins (2006).[1] Jeneng Andhika Pratama wiwit ditepungi nalika dhèwèké main filem kang judhule The Butterfly.[1] Andhika uga nyanyèkaké soundtrack filem iku bareng karo Melly Goeslaw.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Andhika dadi anak pambarep saka pasangan Weddy Subagyo lan Sherly Hesti Erawati.[1] Andhika wiwit nyanyi nalika isih sekolah ing SMU.[1] Sawisé iku, Andhika banjur nggabung karo salah siji grup band kang kerep manggung ing kafe.[1] Nalika lulus saka SMU Negeri 8 Malang, Andhika duwé niyat kanggo kuliyah ing sekolah seni.[1] Amarga wong tuwané ora ngolèhi, Andhika banjur kuliyah ing STIE Malanglucecwara lan njupuk jurusan Ékonomi Akuntansi.[1] Andhika Pratama duwé katurunan Jawa, Walanda, lan Tionghoa.[1]

Jeneng Andhika misuwur nalika dhèwèké diajak karo Melly Goeslaw kanggo dhuèt ing soundtrack filem The Butterfly.[2] Saliyané iku Andhika uga dadi bintang ing filem iku.[2] Nanging iki dudu soundtrack filem kang sepisanan kang dinyanyèkaké Andhika ing filem Love is Cinta.[3] Andhika uga mèlu main filem iki.[3]

Taun 2008, Andhika main ing filem layar amba manèh ing filem kanthi genre drama romantis.[4] Ing filem Ada Kamu, Aku Ada kang dibintangi Andhika lan Bunga Citra Lestari, Andhika uga main dadi musisi.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Profil ing KapanLagi.com(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. a b Anto Hoed-Melly Gaet Andhika Pratama di Ost. 'BUTTERFLY'(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  3. a b Andhika Pratama, Manfaatkan Jurus 'Aji Mumpung'(diundhuh 10 Juli 2011)
  4. a b Bunga Citra Lestari, Adegan Ciuman Tak Perlu Ijin Pacar(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)