Andhika Pratama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andhika Pratama
Andhika pratama.jpg
Lair Andhika Pratama Subagyo
Pakaryan aktor, penyanyi, pembawa acara
Taun aktif 1997-saiki
Bojo Ussy Sulistiawaty
Wong tuwa Weddy Subagyo lan Sherly Hesti Erawati

Andhika Pratama (lair ing Malang, Jawa Wétan, 11 Novèmber 1986; umur 32 taun) ya iku salah siji aktor lan penyanyi Indonésia. Andhika miwiti kariré nalika main ing sinétron.[1] Sawisé main akting ing sinétron, Andhika banjur main ing filem layar amba kang judhulé D'Girlz Begins (2006).[1] Jeneng Andhika Pratama wiwit ditepungi nalika dhèwèké main filem kang judhule The Butterfly.[1] Andhika uga nyanyèkaké soundtrack filem iku bareng karo Melly Goeslaw.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Andhika dadi anak pambarep saka pasangan Weddy Subagyo lan Sherly Hesti Erawati.[1] Andhika wiwit nyanyi nalika isih sekolah ing SMU.[1] Sawisé iku, Andhika banjur nggabung karo salah siji grup band kang kerep manggung ing kafe.[1] Nalika lulus saka SMU Negeri 8 Malang, Andhika duwé niyat kanggo kuliyah ing sekolah seni.[1] Amarga wong tuwané ora ngolèhi, Andhika banjur kuliyah ing STIE Malanglucecwara lan njupuk jurusan Ékonomi Akuntansi.[1] Andhika Pratama duwé katurunan Jawa, Walanda, lan Tionghoa.[1]

Jeneng Andhika misuwur nalika dhèwèké diajak karo Melly Goeslaw kanggo dhuèt ing soundtrack filem The Butterfly.[2] Saliyané iku Andhika uga dadi bintang ing filem iku.[2] Nanging iki dudu soundtrack filem kang sepisanan kang dinyanyèkaké Andhika ing filem Love is Cinta.[3] Andhika uga mèlu main filem iki.[3]

Taun 2008, Andhika main ing filem layar amba manèh ing filem kanthi genre drama romantis.[4] Ing filem Ada Kamu, Aku Ada kang dibintangi Andhika lan Bunga Citra Lestari, Andhika uga main dadi musisi.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Profil ing KapanLagi.com(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. a b Anto Hoed-Melly Gaet Andhika Pratama di Ost. 'BUTTERFLY'(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  3. a b Andhika Pratama, Manfaatkan Jurus 'Aji Mumpung'(diundhuh 10 Juli 2011)
  4. a b Bunga Citra Lestari, Adegan Ciuman Tak Perlu Ijin Pacar(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)