Urnebes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Urnebes
Urnebes salade.JPG
JinisSalad
Panggonan asalSerbia
Woworan pokokWhite cheese, hot chili peppers, salt and other spices
Buku masakan: Urnebes  Médhia: Urnebes

Urnebes ( Serbian Cyrillic , diucapaké [ˈûr̩nebeːs], sing tegese "kelainan, kekacoan") yaiku salah sawijining jinis olahan arupa salad khas masakan Serbia sing misuwur ing kutha Niš lan Serbia kidul. Iki digawe saka keju putih lan mrica cabai panas, uyah lan rempah - rempah liyane. Ing Serbia Kidul, digawe nganggo mrica sing dicincang, dene mrica garing sing digiling ( aleva ) digunakake ing panggon liya, menehi warna abang. Gumantung saka jinis lan jumlah mrico, urnebes bisa entheng wiwit panas nganti panas banget. Biasane, disajikake kanggo sajian sajian barbecue . Kadhangkala bawang putih digunakake.