Uli Herdinansyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uli Herdinansyah
Uli2.jpg
LairUli Herdinansyah
Pakaryanaktor, pembawa acara, master of ceremony
Taun aktif1997 - sapunika

Uli Herdinansyah (lair ing Kutha Balikpapan, Kalimantan Wétan, 19 Juli 1976; umur 44 taun).[1] Uli Herdinasnyah iku salah sijiné aktor lan presenter kang asalé saka Indonésia.[1] Uli miwiti kariré dadi penyiar radio ing Hard Rock FM Jakarta.[1] Saliyané iku Uli uga dadi presenter ing akèh acara-acara kang disiyaraké ing stasiun televisi swasta.[1] Sawisé iku, Uli banjur njajal akting ing filem layar lebar lan teater.[1] Uli Herdinansyah uga main ing filem kaya ta filem kang judhulé Naga Bonar (Jadi) 2.[1] Uli Herdinansyah uga tau dadi presenter ing acara infotainment insert kang disiyaraké ing Trans TV.[1] Saiki Uli uga dadi presenter acara Mario Teguh Golden Ways kang disiyaraké ing Metro TV.[1]

Uli Herdinansyah iku anak saka pasangan Syahperi lan Augustina Herawati.[2] Nalika cilik Uli urip ing kompleks perusahaan lenga PT. Arun kang manggon ing Lhokseumawe,Acèh Utara.[2] Wiwitané Uli seneng dadi penyiar radio lan dadi pelamar radio masjid paling enom nalika SD.[2] Cita-citané Uli uga kawujud sawisé pindah ing Jakarta nalika SMA.[2] Uli Herdinansyah bisa nguwasani basa Inggris lan Prancis kang disinaoni nalika éntuk beasiswa pertukaran pelajar AFS ing Brussels-Bèlgi suwéné setaun.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Uli Herdinansyah.[1]

Teater[besut | besut sumber]

Teater kang dibintangi Uli Herdinansyah.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipununduh tanggal 30 Juli 2011)
  2. a b c d e thejakartapost.com(dipunundhuh tanggal 30 Juli 2011)