Uli Herdinansyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Uli Herdinansyah
Uli2.jpg
Lair Uli Herdinansyah
Pakaryan aktor, pembawa acara, master of ceremony
Taun aktif 1997 - sapunika

Uli Herdinansyah (lair ing Kutha Balikpapan, Kalimantan Wétan, 19 Juli 1976; umur 42 taun).[1] Uli Herdinasnyah iku salah sijiné aktor lan presenter kang asalé saka Indonésia.[1] Uli miwiti kariré dadi penyiar radio ing Hard Rock FM Jakarta.[1] Saliyané iku Uli uga dadi presenter ing akèh acara-acara kang disiyaraké ing stasiun televisi swasta.[1] Sawisé iku, Uli banjur njajal akting ing filem layar lebar lan teater.[1] Uli Herdinansyah uga main ing filem kaya ta filem kang judhulé Naga Bonar (Jadi) 2.[1] Uli Herdinansyah uga tau dadi presenter ing acara infotainment insert kang disiyaraké ing Trans TV.[1] Saiki Uli uga dadi presenter acara Mario Teguh Golden Ways kang disiyaraké ing Metro TV.[1]

Uli Herdinansyah iku anak saka pasangan Syahperi lan Augustina Herawati.[2] Nalika cilik Uli urip ing kompleks perusahaan lenga PT. Arun kang manggon ing Lhokseumawe,Acèh Utara.[2] Wiwitané Uli seneng dadi penyiar radio lan dadi pelamar radio masjid paling enom nalika SD.[2] Cita-citané Uli uga kawujud sawisé pindah ing Jakarta nalika SMA.[2] Uli Herdinansyah bisa nguwasani basa Inggris lan Prancis kang disinaoni nalika éntuk beasiswa pertukaran pelajar AFS ing Brussels-Bèlgi suwéné setaun.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Uli Herdinansyah.[1]

Teater[besut | besut sumber]

Teater kang dibintangi Uli Herdinansyah.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipununduh tanggal 30 Juli 2011)
  2. a b c d e thejakartapost.com(dipunundhuh tanggal 30 Juli 2011)