USS Missouri (BB-63)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
USS Missouri
Prau USS Missouri
Missouri

USS Missouri (BB-63) inggih punika prau kaping tiga ing kelas Iowa lan prau perang paling pungkasan ingkang dipuntugasaken déning Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Missouri pungkasan labuh ing Long Beach, California, lan ngantos sapunika dados musiyum ing Pearl Harbor, HI.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Prau perang kelas Iowa dipunrancang kanggé kecepatan lan daya tembak. Sekawan prau perang kelas Iowa dipundamel ing wekdal Perang Donya II tuladha USS Missouri, kang lunasipun dipundelehaken ing tanggal 6 Januari 1941, ing Brooklyn Navy Yard. Piranti gegaman kados baterai utami saking 16 gegaman panjangipun 9 inci lan, 20 gegaman panjangipun 5 inci, inggih punika gegaman anti-pesawat. Wonten 5 gunung ing sisih-sisih kanthi kalih gegaman ing sisih-sisihipun. (Kados dipunrenovasi ing taun 1980, 4 saking gunung dipunicalaken lan dipun-gantos kaliyan peluncur rudal Tomahawk. Missouri dipunluncuraken tanggal 29 Januari 1944, lan dipuntugasaken ing tanggal 11 Juni 1944. Missouri dipuntugasaken kanggé Armada Pasifik Kaping tiga lan Pearl Harbor ing dalu Natal, 1944.

USS Missouri inggih punika pérangan kakiyatan kanggé pemboman ing Tokyo lan maringi gegaman ing perang Iwo Jima lan Okinawa. Ing pungkasan sasi perang, "Mo Perkasa" dados kakiyatan Laksamana William "Bull" Halsey kanggé Armada Pasifik kaping tiga.

Gladri[besut | besut sumber]

Pungkasan[besut | besut sumber]

Ing taun 1955 USS Missouri (BB-63) dipunnonaktifaken lan mothballed ing Galangan Prau Wadya Sagara Puget Sound. Nanging ing taun 1986, USS Missouri recommissioned dipunrenovasi ageng-agengan. Ing taun 1991, Mo Perkasa dipuntugasaken ing Lempongan Pèrsi ing pundhi 16-inci gegaman lan rudal Tomahawk dipunrusakaken Irak ing Operasi Badai Ara-ara.

Misi pungkasan operasional Missouri dipunlajengaken ing tanggal 7 Dhésèmber 1991 ing wekdal prau perang dadosn ketua kontingen prau ing Pearl Harbor dadod pérangan saking HUT 50 taun serangan Amérika ingkang mlabet ing Perang Donya II. Ing taun 1992, Missouri dipunnonaktifaken ingkang kaping kalih. Ing taun 1995.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. navysite.de(dipuntingali tanggal 25 Sèptèmber 2011)
  2. www.ussmissouri.com(dipuntingali tanggal 25 Sèptèmber 2011)