Perang Iwo Jima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paprangan Iwo Jima
Péranganing Perang Donya II, Perang Pasifik
Raising the Flag on Iwo Jima, larger - edit1.jpg
Tentara Amérikah Sarékat nalika ngupaya negakaké gendéra ing Iwo Jima, déning Joe Rosenthal / Associated Press
Titimangsa16 Fèbruari 194526 Maret 1945
PernahIwo Jima, Jepang
Asil Kamenangan Amérika
Péhak kang perang
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat  Jepang
Manggala saha wadana
Holland Smith Tadamichi Kuribayashi
Daya
100.000 marinir 20.700 bala
Kurban
6.821 terluka
20.000 tiwas
20.000 tewas
216 katawan

Paprangan Iwo Jima (karan uga minangka Operasi Detasemen) iku prastawa paprangan antara wadyabala Amérikah Sarékat karo Jepang sadawaning sasi Fèbruari nganti Maret 1945, sajeroning Perang Donya II. Ing paprangan mau, Amérikah Sarékat kasil ngrebut Iwo Jima, kalebu pangkalan udara sing ana ing pulo duwèké Jepang mau. Pertempuran iki misuwur kanthi foto sing nggambaraké bala Amérika sing pinuju negakaké gendéra Amérikah Sarékat ing pucuk Gunung Suribachi.