Tupig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tupig
Tupig (Philippines).jpg4413Birds Foods Goods displayed for sale and trade 36.jpg
Jeneng liyanéintemtem, kangkanen
AjanganSnack
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaPangasinan, Tarlac, Ilocos Region
Hawa ajanganWarm, room temperature
Woworan pokokGlutinous rice, muscovado, coconut milk, young coconut strips
VariasiTubong
Buku masakan: Tupig  Médhia: Tupig

Tupig, uga dikenal minangka intemtem utawa kangkanen, yaiku kue beras Filipina sing asale saka sisih lor-kulon Luzon, khususe wilayah Pangasinan, Tarlac, lan Ilocos . Iki digawe saka beras ketan direndhem kanthi fermentasi ( galapong ) sing dicampur karo santen, gula muscovado, lan potongan klapa enom ( buko ). Bungkus ing bentuk silinder ing godhong gedhang lan dipanggang langsung ing areng, kanthi asring diowahi. Jeneng tupig tegese "rata", kanggo referensi bentuk sawise masak. Paling populer didol minangka panganan jalanan ing Pangasinan, utamane nalika musim Natal . Biasane dipangan nganggo teh jahe ( salabat ). [1] [2] [3]A varian ageng tupig punika tubong, kang migunakake úa padha nanging masak tabung pring disarèkaké karo Embers.

[3]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tupig". Ang Sarap. 2012-11-26. Dibukak ing 9 July 2019.
  2. "Tupig". Kawaling Pinoy Tasty Recipes. Dibukak ing 9 July 2019.
  3. a b Quirino, Elizabeth Ann. "Tupig From Tarlac". Positively Filipino. Dibukak ing 9 July 2019.