Wedang jahe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wédang jaé punika unjukan mawi bahan pokokipun saking jaé.

Caranipun damel wédang jaé kanthi cara tradhisional inggih punika:

  • jaé dipunresiki lajeng dipunbakar nganggé areng ngantos mateng.
  • jaé dipungepuk ngantos setengah ajur.
  • manawi sampun ajur banjur dipuparingaken wonten ing toya ingkang bentèr utawi panas. Manawi remen ingkang manis saged dipunsukani gendhis Jawi.