Tuma kathok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuma kathok
Body lice.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Phthiraptera
Subordho: Anoplura
Famili: Pediculidae
Génus: Pediculus
Spésies: P. humanus
Subspésies: P. h. humanus
Trinomial name
Pediculus humanus humanus
Linnaeus, 1758

Tuma kathok (Pediculus humanus humanus) isih nunggal spesies] karo seduluré, tuma sirah (Pediculus humanus capitis). Nanging, kéwan iki amung manggon ana ing sandhangan, ora ana ing rambut lan pindhah ana ing kulit nalika nyesep getih. Bédané uga, tuma kathok ngendhog ana ing sandhangan. Kéwan iki kalebu srangga kang ora nduwèni suwiwi. Kéwan iki tinemu ing saindhenging donya, dadi parasit tumrapé manungsa tanpa ndeleng ras.

Tuma kathok umumé tinemu ing awaké wong kang uripé ora resikan, utawa pancèn amarga kahanan umpamané kéré, pengungsi, korban perang utawa bencana.


Uga delengen[besut | besut sumber]