Trypanosoma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Trypanosoma
Trypanosoma sp. among red blood cells.
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Excavata
filum: Sarcomastigophora
kelas: Kinetoplastida
ordo: Trypanosomatida
Genus: Trypanosoma
Gruby, 1843

Trypanosoma salah sawijining jinis genus saka Hemoflagellata kang akèh ditemoni ing jero getih mamalia minangka tripomostigot kang dawa.[1] Yèn dideleng saka spesiese Trypanosoma kang bisa nyebabaké penyakit kanggo manungsa dibagi dadi telung jinis, yaiku:

  1. Trypanosoma rhodesiense
  2. Trypanosoma gambiense
  3. Trypanosoma cruzi[1]

Telu spesies iki ora bisa dibédaaké kanthi cara Morfologik ananging béda kanthi cara Ekologik lan Epidemiologik. Trypanosoma minangka flagellata getih kang urip ing jero jaringan hospes manungsa. Ing siklus uripé nglibataké srangga lan mamalia.[1]

Peran Trypanosoma[sunting | sunting sumber]

Bebayané Trypanosoma kanggo manungsa ing antarané:

  1. Typanosoma Gambiense lan Tryponosoma Rhodesiense: nyebabake penyakit turu kanggo manungsa. Hospes perantarane yaiku laler tsetse (Glossina palpalis lan Glossina morsitans).
  2. Trypanosoma evansi: nyebabake penyakit sura kanggo kewan ternak. Hospes perantarane yaiku Laler Tabanus.
  3. Trypanosoma Cruzi: nyebabake penyakit chagas kanggo anak-anak.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c [[1]] (kaundhuh tanggal 26 Oktober 2012)
  2. ^ [[2]] (kaundhuh tanggal 26 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trypanosoma&oldid=867888"