Menyang kontèn

Flagellata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Haeckel Flagellata
Parassita (Giardia lamblia)
Alga verde (Chlamydomonas)

Flagellata yaiku jinis Protozoa kang obahé nganggo flagela kang jumlahé siji utawa luwih. Flagela iku dhapuré wujud pecut.[1] Didelok saka dhapuré, Flagellata dikelompokaké dadi loro, yaiku kang dhapuré wujud tuwuhan, dijenengi fitoflagelata kang duwé klorofil lan duwé sipat fotosintetik, tuladhané yaiku Euglena. lan kang dhapuré wujud kéwan karan zooflagelata, ora duwé klorofil lan sipaté heterotrof, tuladhané yaiku Trypanosoma.[1]

Flagellata lumrahé urip ing banyu, ana uga kang urip dadi parasit ing awak maungsa lan kéwan. Flagellata duwé buluh cambuk lan bentuki awak kang ajek. Reproduksi aseksual kanthi cara pembelahan binèr lan reproduksi sèksual kanthi cara konjugasi.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Ciri-Ciri Flagellata dan Rhizopoda". Diarsip saka sing asli ing 2012-10-23. Dibukak ing 2012-10-08.
  2. [1]