Flagellata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Haeckel Flagellata
Parassita (Giardia lamblia)
Alga verde (Chlamydomonas)

Flagellata ya iku jinis Protozoa kang obahé nganggo flagela kang jumlahé siji utawa luwih. Flagela iku bentuké arupa pecut.[1] Didelok saka bentuké, Flagellata dikelompokaké dadi loro, ya iku kang bentuké arupa tanduran, dijenengi fitoflagelata kang nduwèni klorofil lan nduwèni sifat fotosintetik, tuladhané ya iku Euglena. lan kang bentuké arupa kéwan disebut zooflagelata, ora nduwèni klorofil lan sifate heterotrof, tuladhané ya iku Trypanosoma.[1]

Flagellata umumé urip ing banyu, ana uga kang urip dadi parasit ing awak maungsa lan kewan. Flagellata nduwèni buluh cambuk lan bentuki awak kang ajek. Reproduksi aseksual kanthi cara pembelahan binèr lan reproduksi seksual kanthi cara konjugasi.[2]

Cathetan Sikil[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Flagellata&oldid=1037559"