Flagellata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Haeckel Flagellata
Parassita (Giardia lamblia)
Alga verde (Chlamydomonas)

Flagellata ya iku jinis Protozoa kang obahé nganggo flagela kang jumlahé siji utawa luwih. Flagela iku bentuké arupa pecut.[1] Didelok saka bentuké, Flagellata dikelompokaké dadi loro, ya iku kang bentuké arupa tanduran, dijenengi fitoflagelata kang duwé klorofil lan duwé sipat fotosintetik, tuladhané ya iku Euglena. lan kang bentuké arupa kéwan disebut zooflagelata, ora duwé klorofil lan sipaté heterotrof, tuladhané ya iku Trypanosoma.[1]

Flagellata lumrahé urip ing banyu, ana uga kang urip dadi parasit ing awak maungsa lan kewan. Flagellata duwé buluh cambuk lan bentuki awak kang ajek. Reproduksi aseksual kanthi cara pembelahan binèr lan reproduksi sèksual kanthi cara konjugasi.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]