Euglena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Euglena
Euglena sp.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Eukaryota
Karajan: Excavata
Superfilum: Discoba
Filum: Euglenozoa
Klas: Euglenoidea
Ordho: Euglenales
Famili: Euglenaceae
Génus: Euglena
Ehrenberg, 1830

Euglena ya iku organisme uniseluler kang kalebu ing krajan protista lan filum euglenophyta.[1] Kabèh euglena nduwèni kloroplas lan bisa nggawé panganané dhéwé kanthi cara fotosintesis.[1] Euglena uga bisa nyerep panganan saka lingkungan sekitaré. Euglena racaké urip ing blumbang utawa banyu kang nggenang lan anteng.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Euglena