Toyota Celica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toyota Celica

Toyota Celica iku montor kang digawé taun 1990-an ya iku génerasi kang kaping enem bisa menang saka mobil F1 ing salah sijiné lomba balap mobil.[1] Ing siyaran pers Toyota,ing ajang lomba 1.16 mil kang dianakaké ing Goodwood Festival of Speed ing Inggris, Toyota Celica bisa ngalahaké kurang luwih 200 mobil kalebu mobil super lan Formula 1.[1] Mobil Toyota Celica kang disetir karo pembalap Inggris kang wis pensiun ya iku Jonny Milner mung mbutuhaké wektu 48,07 dhetik kanggo nempu jarak kang adohé 1,16 mil.[1] Milner modifikasi mobil iki saéngga duwé kakuwatan kanggo ngebut.[1] Mobil kang nduwéni mesin Corolla 1.998 cc iku wis duwé daya 800 hp kanthi tambahan NOS.[1]

Toyota Celica iku montor sport coupe kang diprodhuksi karo Toyota Motor Corporation, Japan.[2] Toyota Celica digawé wiwit sasi Oktober 1970 nganti sasi April taun 2006.[2] Nganti 36 taun Toyota Celica nduwé 7 génerasi Celica.[2] Déné total kumulatif produksi kang cacahé punjul 4.1 yuta unit.[2] Toyota lumrahé dipasaraké ing Amérika Sarékat, Jepang, Éropah, lan Australia.[2] Negara-nagara iki kalebu nagara kang dadi konsumen paling akèh mobil toyota celica.[2] Mobil Toyota celica dadi mobil toyota kang digunakaké ing kajuaraan rally tingkat donya utawa kang lumrahé diarani World Rally Championship (WRC) saka taun 1972 nganti tekan 1986.[2] Ing taun iki Toyota celica nduwéni penggerak saka rodha pérangan mburi.[2] Déné wiwit taun 1988 nganti 1997 kanthi modhél GT-Four kang nduwéni penggerak 4WD.[2] Toyota Celica kang dianggo ing WRC digawé karo Toyota Team Europe ing Koln, Jerman.[2] Nalika taun 2006, Toyota Celica wis ora diprodhuksi manéh, déné posisiné kang dadi mobil sport kompak digenténi karo Scion tC ing Amérika Utara.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e m.detik.com(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k situsotomotif.com(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)