Tlaga Singkarak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Singkarak
Haeckel Singkarak.jpg
PernahKabupatèn Tanah Datar lan Kabupatèn Solok,
provinsi Sumatera Barat,
Indonésia Indonésia
Koordhinat0°36′44.17″S 100°32′21.14″E / 0.6122694°S 100.5392056°E / -0.6122694; 100.5392056
Arus metu kang pokokBatang Ombilin
Negara Indonésia
Ujur20 km
Alang kang gedhé dhéwé6.5 km
Amba107.8 km²
Rata-rata jero268 m
Isi16.1 km³
Dhuwuré saka lemah363.5 m
PuloSumatra
Kereta Api wisata dengan latar Danau Singkarak

Tlaga Singkarak iku sawijining tlaga sing mbentang ing rong wewengkon kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, ya iku kabupatèn Solok lan kabupatèn Tanah Dhatar.

Tlaga vulkanis iki jembaré 107,8 km² lanminangka tlaga sing paling jembar angka 2 ing pulo Sumatra. Tlaga iki minangka hulu Batang Ombilin. Nanging sapérangan banyu tlaga iki diilèkaké liwat trowongan nembus Bukit Barisan menyang Batang Anai kanggo ngobahaké générator PLTA Singkarak[1] ing sacedhaké Lubuk Alung, Kabupatèn Padang Pariaman.

Ing tlaga iki ana spésies iwak èndèmik sing misuwur, ya iku Iwak Bilih, iwak sabangsa Iwak Wader.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]