Tlaga Singkarak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Singkarak
Singkarak -
Lokasi Kabupatèn Tanah Datar lan Kabupatèn Solok,
provinsi Sumatera Barat,
Indonesia Flag of Indonesia.svg
Koordinat 0°36′44.17″S 100°32′21.14″E / 0.6122694°S 100.5392056°E / -0.6122694; 100.5392056
Ilènan metu utama Batang Ombilin
Ana ing negara Indonesia
Dawa maks. 20 km
Amba maks. 6.5 km
Wiyar lumahing tlaga 107.8 km²
Jero rata-rata 268 m
Volume air 16.1 km³
Kadhuwuran lumahing tlaga 363.5 m
Pulo Sumatra
Kereta Api wisata dengan latar Danau Singkarak

Tlaga Singkarak iku sawijining tlaga sing mbentang ing rong wewengkon kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, ya iku kabupatèn Solok lan kabupatèn Tanah Dhatar.

Tlaga vulkanis iki jembaré 107,8 km² lanminangka tlaga sing paling jembar ka-2 ing pulo Sumatra. Tlaga iki minangka hulu Batang Ombilin. Nanging sebagéyan banyu tlaga iki diilèkaké liwat trowongan nembus Bukit Barisan menyang Batang Anai kanggo ngobahaké générator PLTA Singkarak[1] ing sacedhaké Lubuk Alung, Kabupatèn Padang Pariaman.

Ing tlaga iki ana spesies iwak èndèmik sing misuwur, ya iku Iwak Bilih, iwak sabangsa Iwak Wader.

Rujukan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Singkarak&oldid=1011212"