Tlaga Singkarak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Singkarak
Haeckel Singkarak.jpg
Pernah Kabupatèn Tanah Datar lan Kabupatèn Solok,
provinsi Sumatera Barat,
Indonésia Indonésia
Koordhinat 0°36′44.17″S 100°32′21.14″E / 0.6122694°S 100.5392056°E / -0.6122694; 100.5392056
Arus metu kang pokok Batang Ombilin
Basin countries Indonésia
Max. length 20 km
Max. width 6.5 km
Surface area 107.8 km²
Average depth 268 m
Water volume 16.1 km³
Surface elevation 363.5 m
Islands Sumatra
Kereta Api wisata dengan latar Danau Singkarak

Tlaga Singkarak iku sawijining tlaga sing mbentang ing rong wewengkon kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, ya iku kabupatèn Solok lan kabupatèn Tanah Dhatar.

Tlaga vulkanis iki jembaré 107,8 km² lanminangka tlaga sing paling jembar angka 2 ing pulo Sumatra. Tlaga iki minangka hulu Batang Ombilin. Nanging sapérangan banyu tlaga iki diilèkaké liwat trowongan nembus Bukit Barisan menyang Batang Anai kanggo ngobahaké générator PLTA Singkarak[1] ing sacedhaké Lubuk Alung, Kabupatèn Padang Pariaman.

Ing tlaga iki ana spésies iwak èndèmik sing misuwur, ya iku Iwak Bilih, iwak sabangsa Iwak Wader.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]