Titanic (film 1997)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Titanic
Disutradarani James Cameron
Diprodhuseri
  • James Cameron
  • Jon Landau
Ditulis déning James Cameron
Dibintangi
Dimusiki James Horner
Sinématografi Russell Carpenter
Dibesut déning
  • Conrad Buff
  • James Cameron
  • Richard A. Harris
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Novèmber 1, 1997 (1997-11-01) (Tokyo International Film Festival)
  • Dhésèmber 19, 1997 (1997-12-19) (Amérika Sarékat)
  • Januari 5, 1998 (1998-01-05) (Indonesia)
  • April 4, 2012 (2012-04-04) (3D)
Suwéné
194 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $200 juta

Titanic iku sawijining filem romantis lan bencana ing Amérika Sarékat kang digawé taun 1997.[2] Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku James Cameron.[2] Film iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani déning Leonardo DiCaprio lan Kate Winslet) kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké kaloron duwé status sosial kang béda ing dhuwur kapal RMS Titanic kang keleb tanggal 15 April 1912.[2]

Ide carita Cameron rikala nggawé filem iki éntuk saka batang kapal RSM Titanic, dhèwèké pengen nerusaké pesen emosional saka kedadean iku lan mikir yèn carita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten wigati kanggo nyipta pesen kasebut.[3] Film iki digawé wiwit taun 1995.[3] Rekontruksi kapal Titanic digawé ing Playas de Rosarito, Baja California.[3] Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut.[3] Film iki didanai déning Paramount Pictures lan 20th Century Fox.[3] Rikala semono Titanic dadi filem kang paling larang sing tahu digawé, anggarane kira-kira nganti $200 juta.[3]

Titanic éntuk 14 nominasi ing acara Academy Awards taun 1998 lan bisa menangake 11 ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik.[3] Film iki uga didadèkaké filem kang paling laris sadawane mangsa suwéné 12 taun lan nembé taun 2010 filem iki dikalahake déning filem James Cameron liyané kang judhule Avatar.[3] Ukara paribasan kang misuwur saka filem iki ya iku "nothing on earth could come between them" utawa ing basa Indonesia "tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka" lan yèn diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dhèwèké kaloron”.[3] Tanggal 4 April 2012, versi 3 dimensi saka filem iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D).[3] Diputerake manèh kanggo mengeti 100 taun kelebe kapal RSM Titanic.[3]

Paraga Film Titanic[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Titanic (1997)". Film & TV Database. British Film Institute. Dijupuk July 29, 2011. 
  2. ^ a b c film titanic (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)
  3. ^ a b c d e f g h i j k ngomongin film Titanic (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)
  4. ^ a b c d e f g h i j Titanic (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)