Kate Winslet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kate Winslet (2014)

Kate Elizabeth Winslet ya iku aktris saka Inggris kang lahir ing Reading, Berkshire, Inggris, 5 Oktober 1975.[1] Dhèwèké iku dadi pemenang Academy Award, Emmy Award, BAFTA, Grammy Award, lan Screen Actors Guild Award film Inggris.[1] Kate misuwur wiwit maragani Juliet Hulme ing film Heavenly Creatures rikala tahun 1994, Rose DeWitt Bukater ing Titanic tahun 1997, tahun 2003 melu maen ing film The Life of David Gale lan Clementine Kruczynski.[1] Ing Sunshine of the Spotless Mind tahun 2004.[1]

Kate wiwit nglakoi karier saka tahun 1991.[2] Bareng karo Johnny Depp dhèwèké kaloron maen film semi-biografi panulis drama J.M. Barrie ing Finding Neverland.[2] Tahun 2009 Kate éntuk Piala Oscar amerga paragane mawa Hanna Schmitz ing The Reader kang Ralph Fiennes uga melu maen ing film iku.[2] Lakune urip dhèwèké ora semulus karire ing film.[1] Dhèwèké kepeksa pegatan karo bojone kaloro sing wis ngancani suwene pitung tahun.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Minangka Cathetan
1991 Dark Season (TV series) Reet
1994 Heavenly Creatures Juliet Hulme
1995 A Kid in King Arthur's Court Princess Sarah
Sense and Sensibility Marianne Dashwood SAG and BAFTA winner, Oscar and Golden Globe nominations
1996 Jude Sue Bridehead
Hamlet Ophelia
1997 Titanic Rose DeWitt Bukater Oscar, SAG, and Golden Globe nominations
1998 Hideous Kinky Julia
1999 Faeries Brigid (suara)
Holy Smoke! Ruth Barron
2000 Quills Madeleine 'Maddy' LeClerc SAG nomination
2001 Enigma Hester Wallace
Christmas Carol: The Movie Belle (suara)
Iris Young Iris Murdoch Oscar, BAFTA and Golden Globe nominations
2003 The Life of David Gale Bitsey Bloom
2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind Clementine Kruczynski Oscar, SAG, BAFTA and Golden Globe nominations
Finding Neverland Sylvia Llewelyn Davies BAFTA nomination
2005 Romance & Cigarettes Tula
2006 All the King's Men Anne Stanton
Little Children Sarah Pierce Oscar, BAFTA, SAG, and Golden Globe, nominations
Flushed Away Rita (suara)
The Holiday Iris
2008 Gnomeo and Juliet Juliet (suara)
Revolutionary Road April Wheeler
2009 The Marvelous Mabel Stark Mabel Stark
2011 Carnage Nancy Cowan
Contagion Dr. Erin Mears
2013 Labor Day Adele

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Kate Winslet (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)
  2. ^ a b c d (id)Alasan Produser Pilih Kate Winslet (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kate_Winslet&oldid=1100293"