Revolutionary Road (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Revolutionary Road
250px
Poster film Revolutionary Road
Disutradarani Sam Mendes
Diprodhuseri Bobby Cohen
Sam Mendes
Scott Rudin
Diskénariyoni Justin Haythe
Adhedhasar Revolutionary Road
déning Richard Yates
Dibintangi Leonardo DiCaprio
Kate Winslet
Michael Shannon
Kathryn Hahn
David Harbour
Kathy Bates
Ty Simpkins
Dimusiki Thomas Newman
Sinématografi Roger Deakins
Dibesut déning Tariq Anwar
Perusahaan
prodhuksi
BBC Films
Neal Street Productions
Dibabar déning DreamWorks Pictures
Paramount Vantage
Tanggal metu
  • 15 Dhésèmber 2008 (2008-12-15) (Los Angeles)
  • 26 Dhésèmber 2008 (2008-12-26) (terbatas di Amerika Serikat)
  • 23 Januari 2009 (2009-01-23) (secara luas di Amerika Serikat)
  • 30 Januari 2009 (2009-01-30) (Britania Raya)
Suwéné
119 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Britania Raya
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $35 juta[2]
Kalarisan $75.226.021[2]

Revolutionary Road yaiku film drama romantis 2008 sing disutradarani dening Sam Mendes lan diprodhuksi dening Bobby Cohen, Sam Mendes lan Scott Rudin . Naskah Film iki ditulis dening Justin Haythe adhedhasar novel Revolusi Road Richard Yates. Juru paraga film iki Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Michael Shannon, Kathryn Hahn, David Harbour, Kathy Bates lan Ty Simpkins .

Film Revolutionary Road minangka film kolaborasi kaping kalih saka Leonardo DiCaprio, Kate Winslet lan Kathy Bates sawise film Titanic . Film kasebut wiwit ditayangke ing Los Angeles tanggal 15 Desember 2008 lan dirilis ing Inggris tanggal 30 Januari 2009. Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 26 Desember 2008 kanthi winates lan tanggal 23 Januari 2009. Film kasebut ditampa kanthi rata-rata ulasan saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Leonardo DiCaprio minangka Frank Wheeler
  • Kate Winslet minangka April Wheeler
  • Michael Shannon minangka John Givings Jr.
  • Kathryn Hahn minangka Milly Campbell
  • David Harbour minangka Shep Campbell
  • Kathy Bates minangka Helen Givings
  • Ty Simpkins minangka Michael Wheeler
  • Richard Easton minangka Howard Givings
  • Ryan Simpkins minangka Jennifer Wheeler
  • Dylan Baker minangka Jack Ordway
  • Zoe Kazan minangka Maureen Grube
  • Max Casella minangka Ed Kecil
  • Jay O. Sanders minangka Bart Pollock
  • Kristen Connolly minangka Mrs. Brace
  • John Behlmann minangka Pak. Brace

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Revolutionary Road ditampa kanthi rata-rata ulasan saka juru kritik.Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 68%, miturut 207 ulasan, kanthi rating rata-rata 6.5 / 10.[3] Adhedhasar Metacritic, film entuk nilai 69 saking 100, adhedhasar 38 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[4]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Revolutionary Road nampa $ 22.911.480 ing Amerika Utara lan $ 52.314.541 ing negara liya. Total pendapatane film iki nganti $ 75,226,021, ngluwihi anggaran produksi film yaiku $ 35 yuta.[2]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 189,911, urutan 29 ing box office. Nanging, ing bukune akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 5,185,146, dadi urutan kaping 12 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Revolutionary Road (15)". British Board of Film Classification. January 20, 2009. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Revolutionary Road (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. "Revolutionary Road (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  4. "Revolutionary Road reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]