Timlo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Timlo
43. Timlo 3.jpg
Praupanè timlo
AjanganMangan pambuka
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaSurakarta, Jawa Tengah
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokIwak pitik, Jamur, Markuni, Janganan, Endhog, Mihun
Buku masakan: Timlo  Médhia: Timlo

Timlo utawa Kimlo ya iku salah sawijining panganan saka kutha Surakarta. Panganan iki radha mirip karo sop ananging wosè luwih akèh. Racaké Timlo iki didol ing warung sing uga adol selat, sop, soto lan gadho-gadho amarga isih ana gandhèng cènèngé. Timlo iki disajèkaké ing mangkok mawa isih panas.

Cara ngolah[besut | besut sumber]

Nggawè timlo ora pati angèl, ananging tetep mbutuhaké kasabaran.

Piranti sing dicepakaké:[besut | besut sumber]

  • Markuni
  • Wortel
  • Bihun
  • Kembang tahu putih
  • Jamur kuping
  • Sosis sala 2 wiji
  • Iwak pitik
  • Endhog godhog
  • Brambang gorèng
  • Duduh sop sing isih panas
Bakul timlo

Cara nggawè[besut | besut sumber]

  1. Godhog wortel, bihun, markuni, kembang tahu, jamur ing banyu umub kurang luwih 10 menit.
  2. Entas lan wènèhaké mangkok.
  3. Iris sosis sala lan tata ing dhuwuré.
  4. Tambahi iwak pitik lan endhog godhog.
  5. Suntak duduh sop ing mangkok.
  6. Kepyuri bawang gorèng ing dhuwuré.
  7. Timlo bisa dipangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resèp masak timlo

Videyo masak timlo