The Rescuers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Rescuers
Rescuersposter.jpg
Poster layar jembar
Juru arah Wolfgang Reitherman
John Lounsbery
Art Stevens
Juru gawé Wolfgang Reitherman
Juru tulis Larry Clemmons
Ken Anderson
Vance Gerry
Frank Thomas
Dave Michenar
Ted Berman
Fred Lucky
Burny Mattinson
Dick Sebast
Juru paraga Eva Gabor
Bob Newhart
Geraldine Page
Jim Jordan
Joe Flynn
Juru musik Artie Butler
Juru dum Buena Vista Distribution
Tanggal babar
22 Juni 1977 (1977-06-22)
Suwé
77 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman 1.200.000 dolar AS (perkiraan)
Kalarisan 71.215.869 dolar AS

The Rescuers iku sawijining film animasi prodhuksi Walt Disney Productions lan dirilis ke bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 22 Juni 1977. Film iki yaiku dadi film kaping 23 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Film iki digawé adhedhasar buku mawa judhul sing padha lan ditulis déning Margery Sharp. Caritané disutradarani déning Wolfgang Reitherman, John Lounsbery, lan Art Stevens.

Plot film iki munjer marang rong tikus sing jenengé Bernard lan Bianca, sing kudu nylamataké sawijining bocah yatim cilik mlarat sing jenengé Penny saka tangan para durjana sing ndarbèni omah gadhé sing jenengé Madame Medusa.

Film iki merlokaké béya 1,2 milyar dolar AS. Eva Gabor, Bob Newhart, Geraldine Page, Jim Jordan, lan Joe Flynn mèlu ngisi swara film iki.

Sekuel film iki, The Rescuers Down Under, dirilis ing taun 1990. Film iki nduwé slogan Two tiny agents vs. the world's wickedest woman in a dazzling animated adventure!.

Plot[besut | besut sumber]

Sawijining bocah cilik mlarat aran Penny diculik déning sing duwé toko gadhé lan jahat aran Madame Medusa. Medusa kepingin ngéntukaké inten sing disebut Devil's Eye. Penny ngirim pesen joning botol kanggo njaluk pitulung lan dilarung ing kali. Para Rescuers nemokaké pesen iki. Perkumpulan tikus iki kepingin ngrampungaké masalah iki. Miss Bianca sing ayu, wakil saka Hongaria, njupuk tugas iku dhéwé, lan milih Bernard tukang resik-resik omah. Ig gegeré Orville si manuk, para penyelamat mau mabur tumuju Rawa Maut, papnggonan Penny katawan déning Medusa lan sawisé lolos saka cangkem baya Medusa, banjur mulih bebarengan karo Penny. Penny dadi pahlawan, lan Bernard sarta Bianca budhal ngayahi tugas anyar.

Jenengé para paraga[besut | besut sumber]

  • Bob Newhart minangka Bernard: salah satu tikus sing menyelamatkan Penny. Dia memiliki ketakutan untuk angka 13.
  • Eva Gabor minangka Miss Bianca: wakil saka Hongaria untuk Rescue Aid Society. Dia pergi dengan Bernard untuk menyimpan Penny.
  • Geraldine Page minangka Madame Medusa: perempuan yang mengerikan yang ingin mendapatkan Devil's Eye. Jelas dia hanya peduli tentang dirinya, lan bahkan tidak berbagi dengan berlian Mr. Snoops.
  • Michelle Stacy minangka Penny: gadis yatim yang diculik. Dia adalah harapan yang terlihat déning seorang bintang di langit.
  • Joe Flynn minangka Mr. Snoops: Medusa's pemihak.
  • John McIntire minangka Rufus: sawijining tua kucing sing dikatakan Bernard lan Bianca tentang Madame Medusa.
  • James MacDonald minangka Evinrude: sawijining capung sing bantu Bernard lan Bianca
  • Jim Jordan minangka Orville: sawijining albatros sing menerbangkan Bernard lan Bianca ke tujuan mereka.


Tanggal rilis[besut | besut sumber]

Daftar musik film[besut | besut sumber]

  • The Journey
  • Rescue Aid Society
  • Tomorrow is Another Day
  • Someone's Waiting for You
  • For Penny's a Jolly Good Fellow

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Rescuers&oldid=1106608"