The Circle (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Circle ya iku filem fiksi ilmiah thriller saka Amérikah Sarékat kang digawé ing taun 2017. Film iki diarahaké lan dianggit skénarioné déning James Ponsoldt, diangkat saka novèl babaran taun 2013 kanthi sesirah kang padha, anggitané Dave Eggers. Sapérang juru paraga kang main ing filem iki antarané Tom Hanks, Emma Watson, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, lan Bill Paxton. Wiwitan nggawé filem iki tanggal 11 September 2015 ing Los Angeles, lan dirancana dibabar ing tanggal 28 April 2017, déning EuropaCorp lan STX Entertainment.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing tanggal 5 Dhésèmber 2014, Deadline nglaporaké yèn Tom Hanks bakal dadi juru paraga salah sawijiné filem kang diangkat novèl anggitané Dave Eggers kang dibabar taun 2013 sesirah The Circle. Ing proyek iki, James Ponsoldt didhapuk nganggit skénario lan dadi sutradara.[3] Wektu kuwi, durung ana studio lan kang nanggung biaya ing proyek iki, nanging Tom Hanks lan Gary Goetzman sumadya tumindak minangka prodhuser liwat perusahaané, Playtone.[3] Ing sasi Januari 2015, THR mratelakké yèn Anthony Bregman bakal dadi sutradara filem iki liwat perusahaané, Likely Story bebarengan karo Ponsoldt, Hanks lan Goetzman.[4] Tanggal 11 Mèi 2015 diumumaké yèn Image Nation Abu Dhabi sumadya nanggung sagung biaya tumrap kabutuhan prodhuksi filem iki, bareng karo Walter Parkes lan Laurie MacDonald, sawatara IM Global arep dadi juru dum sadonya.[5] Ing tanggal iku uga, Alicia Vikander didhapuk minangka salah sawijiné paraga.[4][6] Ing tanggal 23 Mèi 2015, Deadline ndungkap yèn juru gawé filem iki nawakaké Emma Watson supaya dadi paraga baku wanita, amarga Vikander mundur jalaran ora jumbuh jadwal kagiyatané, sawisé mbyawarakaké yèn dhèwékè arep main ng filem Jason Bourne lan Assassin's Creed.[7]

Ing satengahé sasi Juni 2015, sutradara Ponsoldt mènèhi pratelan ing pawicaran yèn Vikander ora gelem dadi paraga ing filem kuwi, sanajan Watson durung kacathet arep mèlu main, nanging dhèwékè manawa bisa nyengkuyung. Sawetara panjupukan gambar dicakaké ing sasi September lan Oktober.[8] Sabanjure, tanggal 23 Juni 2015, Vikander mratélakké kanggo Bourne 5, saéngga dhèwèké metu saka proyek filem iku.[9] Ing tanggal 24 Juni 2015, kalawarta Variety nulis yèn Watson katetepaké dadi paraga baku minangka Mae Holland.[10] Tanggal 19 Agustus 2015, John Boyega dilebokké uga dadi salah sijiné paraga, minangka Kalden, sawijiné wong lanang kang ketemu Mae ing kantoré. Tanggal 1 September 2015, Karen Gillan didhapuk dadi paraga minangka Annie, wong kang sumanak, ayu, punggawané The Circle kang pinter.[11] Tanggal 11 September 2015, Patton Oswalt nyawiji ing proyek filem iku, maragakaké minangka Tom Stenton, wong saka Italia lan salah sijiné pandhéga The Circle.[12] Sabanjuré, 16 September 2015, Bill Paxton nyusul nyawiji dadi paraga mirunggan.[13] Lan ing tanggal 29 September 2015, Ellar Coltrane uga mratélakké sumadya dadi Mercer.[14]

Filem iki digawé wiwitan ing tanggal 11 September 2015 ing Los Angeles, California.[8][15][16] Tanggal 17 September, panjupukan gambar ing Pasadena.[17] Sawisé kuwi, panjupukan gambar manèh ing sasi Januari 2017.[18] Sasi Fèbruari 2016, EuropaCorp nampani hak kanggo ngedum pamirsa ing Amérikah Sarékat lan Kanada.[19] STX Entertainment mbiyantu ngedum filem iki bebarengan karo EuropaCorp.[20] The Circle rancana dibabar tanggal 28 April 2017.[21]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Circle". Tribeca Film Festival. Dijupuk March 17, 2017. 
  2. a b "The Circle (2017)". The Numbers. Dijupuk August 5, 2017. 
  3. a b Fleming Jr, Mike (December 15, 2014). "Tom Hanks Eyes David Eggers’ Novèl ‘The Circle’ With James Ponsoldt: Hot Package". deadline.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  4. a b Siegel, Tatiana; McClintock, Pamela (May 11, 2015). "Cannes: 'Ex Machina's' Alicia Vikander to Star in James Ponsoldt's 'The Circle' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  5. McNary, Dave (May 11, 2015). "Cannes: Tom Hanks Thriller ‘The Circle’ Gets Financing from Image Nation". variety.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  6. Otterson, Joe (May 20, 2015). "Cannes: Tom Hanks’ ‘The Circle’ Sold Worldwide to Independent Territories by IM Global". thewrap.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  7. Fleming Jr, Mike; Jaafar, Ali (May 23, 2015). "Hot Cannes ‘Circle’ Package Imperiled As Alicia Vikander In Talks To Star In ‘Assassin’s Creed’, New ‘Bourne’ Film". deadline.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  8. a b NEMIROFF, PERRI (June 18, 2015). "THE CIRCLE: James Ponsoldt Updates on Emma Watson’s Involvement; Confirms Fall Start". collider.com. Dijupuk June 24, 2015. 
  9. Jaafar, Ali (June 23, 2015). "Alicia Vikander Confirmed For Bourne Sequel Opposite Matt Damon". deadline.com. Dijupuk June 23, 2015. 
  10. a b McNary, Dave (June 24, 2015). "Emma Watson Joins Tom Hanks in Thriller ‘The Circle’". variety.com. Dijupuk June 25, 2015. 
  11. a b Hipes, Patrick (September 1, 2015). "Karen Gillan Completes ‘Circle’, Lands Final Lead In James Ponsoldt Pic". deadline.com. Dijupuk September 2, 2015. 
  12. a b c Hipes, Patrick (September 11, 2015). "Patton Oswalt Joins James Ponsoldt’s ‘The Circle’". deadline.com. Dijupuk September 12, 2015. 
  13. a b Kroll, Justin (September 16, 2015). "Bill Paxton Joins Tom Hanks in ‘The Circle’ (EXCLUSIVE)". variety.com. Dijupuk September 20, 2015. 
  14. http://www.hollywoodreporter.com/news/ellar-coltrane-joins-emma-watson-827649
  15. "On the Set for 9/11/15: Matt Damon Starts on Jason Bourne Sequel, Shailene Woodley Wraps Divergent Series: Allegiant". ssninsider.com. September 11, 2015. Dijupuk September 12, 2015. 
  16. "Emma Watson cuts a demure figure in knitted sweater and chinos as she gets to work on her new movie The Circle". dailymail.co.uk. September 12, 2015. Dijupuk September 12, 2015. 
  17. "Filming Locations for ‘The Circle’, starring Emma Watson, Tom Hanks & Patton Oswalt". onlocationvacations.com. September 17, 2015. Dijupuk September 20, 2015. 
  18. "STX Lands Luc Besson’s ‘Valerian’ And Other EuropaCorp Titles In 3-Year Pact; RED Hit With Massive Layoffs". deadline.com. January 3, 2017. Dijupuk January 3, 2017. 
  19. Lang, Brent (February 9, 2016). "EuropaCorp Buys Domestic Rights to ‘The Circle’ With Emma Watson, Tom Hanks". Variety.com. Dijupuk February 9, 2016. 
  20. Fleming Jr, Mike; Busch, Anita (January 3, 2017). "STX Lands Luc Besson’s ‘Valerian’ And Other EuropaCorp Titles In 3-Year Pact; RED Hit With Massive Layoffs". Deadline.com. Dijupuk January 3, 2017. 
  21. D'Alessandro, Anthony (October 7, 2016). "Tom Hanks & Emma Watson Thriller ‘The Circle’ Sets Spring 2017 Release". Deadline.com. Dijupuk October 7, 2016. 
  22. Fleming Jr, Mike (August 18, 2015). "‘Star Wars’ John Boyega Lands Lead In James Ponsoldt’s ‘The Circle’". deadline.com. Dijupuk August 19, 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]