Tetunggangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bis minangka rupa tetunggangan kang lumrah kaanggo ing bebrayan agung.

Tetunggangan iku mesin kang ngangkud wong utawa barang. Kang kalebu tetunggangan ya iku grobag, pit, tetunggangan montor (pit montor, mobil, prahoto, bis), tetunggangan ril (sepur, tram), wahana banyu (kapal, prau), tetunggangan ampibi (screw-propelled vehicle, hovercraft), wahana gegana (montor mabur, hèlikopter) lan wahana antariksa. [1]

Tetunggangan dharat kapantha miturut carané nglakokaké lan saranané mlaku ing lemah: rodha, trak, ril, utawa seki. ISO 3833-1977, minangka bebaku, uga kaanggo ing pranataning manéka nagara, saperlu dadi jujugan ing sesurupan babagan jinis-jinis tetunggangan dalanan, tembung-tembungé lan wedharané.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Halsey, William D. (Editorial Director): MacMillan Contemporary Dictionary, page 1106. MacMillan Publishing, 1979. ISBN 0-02-080780-5
  2. ISO 3833: 1977 Kendaraan jalanan - Jinis - Katentuan lan definisi Webstore.anis.org