Baita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapal layar Amerigo Vespucci ing taun 1976 ing New York

Baita (saka basa Sangskreta bahitra) utawa kapal, iku piranti transportasi ing banyu. Kapal bisa diarani prau sing gedhé.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Istilah[besut | besut sumber]

Bagiyan utama kapal. 1: Chimney; 2: Buritan; 3: Baling-baling; 4: Portside; 5: Jangkar; 6: Bulbous bow; 7: Bow; 8: Dèk; 9: Superstructure.

Sawijining kapal iku biasané cukup gedhé lan bisa ngamot prau-prauné dhéwé, kaya ta prau penyelamat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baita&oldid=1029253"