Tekirdağ

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tekirdağ
Tekirdağ is located in Turki
Tekirdağ
Tekirdağ
Lokasi Tekirdağ
Coordinates: 40°59′N 27°31′E / 40.983°N 27.517°E / 40.983; 27.517
Nagara  Turki
Laladan Marmara
Propinsi Propinsi Tekirdağ
Government
 • Walikutha Adem Dalgıç (CHP)
 • Gobernur Zübeyir Kemelek
Èlevasi 10 m (30 ft)
Cacah jiwa (2009)[1]
 • Total 140 535
EET (UTC+2)
 • Mangsa Panas (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe laladan 282
Plat lisensi 59
Sana jaringan tekirdag.bel.tr

Tekirdağ (pirsani uga jeneng liya) iku kutha ing Eastern Thrace, ing bagéyan Éropah Turki. Tekirdağ iku kutha krajan Propinsi Tekirdağ, arupa panggonan sing nyenengaké lan luwih tenang sing dirasakaké déning padunung lokal tinimbang pusat indhustri Çorlu, kutha sing ngelola. Padunung kutha taun 2009 ana 140,535.[2] Ana konsulat kinurmatan Hungaria lan Bulgaria ing Tekirdağ.

Wong sing misuwur[besut | besut sumber]

  • Namık Kemal (1840-1888), penyair nasionalis Turki
  • Francis II Rákóczi (1676-1735), pangéran Hungaria lan pahlawan nasional
  • Henri Verneuil (15 Oktober 1920 - 11 Januari 2002), sawijining dramawan lan panggawé Prancis-Armenia, sing lair ing Tekirdağ lan duwé karir suksès ing Prancis.
  • Bekri Mustafa Pasha, Ottoman Grand Vizier (1688-1698)
  • Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Tekirdag.

Koordhinat: 40°59′N 27°31′E / 40.983°N 27.517°E / 40.983; 27.517

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tekirdağ&oldid=1056744"