Provinsi İstanbul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Provinsi Istanbul)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokasi Provinsi İstanbul

Provinsi İstanbul iku provinsi ing salah sawijining Turki. Ing provinsi iki dumunung kutha Istanbul sing sisan minangka ibukuth provinsi iki.

Wewengkon provinsi iki ana 5.110 km2 kanthi sing ndunungi 10.018.735 jiwa (miturut cacah jiwa taun 2000). Selat Bosporus (Boğaziçi) nyigar provinsi iki dadi rong pérangan: ya iku pérangan ing Asia lan Éropah.