Menyang kontèn

Tavë kosi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Tavë kosi (" casserole susu asam ") iku salah sawijining olahan panganan nasional ing Albania . Iki minangka sajian saka wedhus (kadhangkala pitik, banjur diarani tavë kosi me mish pule ) lan beras sing dipanggang kanthi campuran yogurt lan endhog (ngganti susu kecut asli) ditambahake menyang roux ( glepung gandum lan mentega ). [1] Uga misuwur ing Yunani, Makedonia Lor lan Turki, ing kono dikenal minangka Elbasan tava ( basa Albanian: Tavë Elbasani utawa Tava e Elbasanit ), dijenengi miturut jeneng kutha Albania Elbasan .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Albanian baked lamb with rice (Tavë kosi)". BBC Food.