Tarta de Santiago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tarta de Santiago
Tarta de Santiago-2009.jpg
Typical presentation with the Cross of the Order of Santiago
Jeneng liyanéTorta de Santiago (in Galician)
Ajangandessert
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaGalicia
Hawa ajanganchilled/room temperature
Woworan pokokground almonds
Buku masakan: Tarta de Santiago  Médhia: Tarta de Santiago

Torta de Santiago (ing basa Galicia) utawa Tarta de Santiago (ing basa Spanyol), kanthi harfiah tegese kue St. James, yaiku kue almond utawa pie saka Galicia sing asale saka Abad Pertengahan . Kue kanggo Galicia yaiku Torta, nalika asring diarani Tarta, yaiku tembung Spanyol sing diarani Spanyol. Isi utamane kalebu kacang almond, endhog, lan gula, kanthi tambahan rasa lemon, anggur manis, brendi, utawa marc anggur, gumantung saka resep sing digunakake. [1] Wangun bunder lan bisa digawe nganggo utawa tanpa basis sing bisa dadi pastry puff utawa pastry shortcrust . Sisih ndhuwur pie dihiasi gula bubuk, ditutupi karo kesan Salib Saint James ( cruz de Santiago ) sing menehi jeneng kue kasebut. Minangka pilihan sing apik banget kanggo makili Spanyol ing inisiatif Café Eropa kepresidenan Uni Eropa ing Uni Eropa ing Dina Eropa 2006.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "COUNCIL REGULATION (EC) No 510/2006 'TARTA DE SANTIAGO' EC No: ES-PGI-0005-0616-03.07.2007". DOOR. Dibukak ing 6 April 2014.